Hallands sjukhus, Hjärtmottagningen och Avdelning HIA/5C

Hjärtmottagningen och avdelning HIA/5C i Varberg söker sjuksköterskor som är intresserade av hjärtsjukvård. 

Arbetsuppgifter

I flimmersektionen på hjärtmottagningen, arbetar vi med ett strukturerat omhändertagande av patienter med förmaksflimmer. Till mottagningen remitteras patienter med nydebuterat förmaksflimmer eller med känt förmaksflimmer som har otillräcklig symptomkontroll. Vi har ett stort inflöde av remisser och uppföljningen av patienter sker utifrån läkarbedömning. Som sjuksköterska på flimmermottagningen har man mycket patientkontakt, antingen via telefon eller fysiskt besök.

På avdelning HIA/5C arbetar vi i par, en sjuksköterska och en undersköterska som tillsammans ansvarar för sju vårdplatser på avdelningen eller fyra vårdplatser på HIA. Patienterna kommer huvudsakligen från akutmottagningen, men vi har även planerade inläggningar från Hjärtmottagningen samt övertag från andra sjukhus.

Om arbetsplatsen

På hjärtmottagningen bedriver vi utredningar och undersökningar inom hjärtsjukvård samt kliniskt fysiologiska undersökningar. Idag har Hjärtmottagningen tre sjuksköterskebaserade enheter; hjärtsviktsmottagning, kranskärlsmottagning och arytmimottagning. Vi har också en dagvårdsverksamhet för patienter som behöver behandlas med elkonvertering, vilket är en stor del av flimmersjuksköterskans arbete.

Avdelning 5C är en kardiologisk vårdavdelning med 25 vårdplatser, varav 4 HIA platser. Samtliga vårdplatser erbjuder hjärtövervakning.

Vi är ett glatt gäng som arbetar i team där läkare, sjuksköterskor, biomedicinska analytiker, undersköterskor samt medicinska sekreterare samarbetar för att säkerställa väl utförda undersökningar och patientmöten. Hjärtmottagningen och avdelning HIA/5C är lokaliserade bredvid varandra.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet inom kardiologi. Det är meriterande om du har arbetat med flimmerpatienter tidigare samt erfarenhet av sjuksköterskebaserad mottagning.

Tjänsten kommer att innebära en hög grad av självständigt arbete där du känner dig trygg att fatta egna beslut. Du är flexibel och har god samarbetsförmåga och vi förutsätter att du känner ett stort engagemang för ditt arbete med fokus på ett gott och professionellt bemötande gentemot patienter, närstående och kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Är detta något som stämmer in på dig?
Tveka då inte att söka till oss, varmt välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att du kan komma att bli kallad på intervju innan sista ansökningsdag.

Övrig information

Arbetstider
På Hallands sjukhus arbetar vi gemensamt med att bemanna den verksamhet som är nödvändig dygnet runt. Det innebär att en del av arbetstiden kan förläggas på kvällar och helger.

Förmåner
För oss är det viktigt att du trivs och utvecklas i ditt arbete.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Basår
Hallands sjukhus erbjuder dig som nyutexaminerad sjuksköterska med högst sex månaders erfarenhet ett basår under ditt första år på sjukhuset.

Under året får du bland annat:

  • Kompetensutveckling inom ditt yrkesområde
  • Handledning där du i grupp reflekterar över din yrkesroll
  • Erfarenhetsutbyte med andra nyexaminerade sjuksköterskor
  • Möjligheten att göra studiebesök på andra enheter

Du kommer att få ta del av utbildningstillfällen som är anpassade efter ditt uppdrag som sjuksköterska, Hallands sjukhus i stort och hur du som medarbetare kan utvecklas med oss. Utbildningarna bygger på de sex grunduppdragen för en sjuksköterska och berör ämnen som patientsäkerhet, teamarbete och balans i arbetslivet.

Här kan du läsa mer om basåret: Region Halland basår

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1130
Kontakt
  • Jennie Lindroos, Avdelningschef, 0340-481762
  • Johanna Johansen, tf. bitr. avdelningschef , 0340-481995
Facklig företrädare
  • Lisa Roos, Vårdförbundet, 0340-580137
  • Elinour Yasirlioglu, Vårdförbundet, 0340-481991
  • Isabelle Ladeborn, Vårdförbundet, 0340-481991
Publicerat 2023-09-21
Sista ansökningsdag 2023-10-13

Tillbaka till lediga jobb