Stöd och samordning

Vi söker en samordnare inom området: Nämndadministration, verksamhetsplanering samt ledningssystem.

Din roll hos oss

I rollen ingår hantering av den politiska processen med tillhörande administration, samt att vara sekreterare åt den politiska nämnden vilket innebär löpande kontakt med förtroendevalda.

I din roll ansvarar du även för att samordna och utveckla förvaltningens processer för planering och uppföljning samt framtagandet av den årliga verksamhetsplanen och analyser. Du är även ansvarig för samordning av förvaltningens ledningssystem och håller i processerna för intern samt extern revision.

Du samarbetar med förvaltningsledningen och bidrar med insatser för att utveckla verksamheten.

Befattningen är placerad inom staben och du kommer att ha ett nära samarbete med förvaltningens chefer och övriga medarbetare inom staben.

Du förväntas vara en tydlig representant för verksamheten och för Region Halland. I din roll behöver du självständigt kunna driva utvecklingsprojekt i enlighet med uppdraget.

I uppdraget ingår också att:

  • Initiera och leda processerna för planering och verksamhetsutveckling.
  • Administrativt stöd, exempelvis i att skapa och ta fram rapporter och beslutsunderlag, samordna in- och utkomna ärenden till förvaltningen
  • Vara förvaltningens kontaktperson/superuser i uppföljnings- och planeringssystem samt arbeta med system för dokument och möteshantering som används i regionen
  • Medverka i regionalt utvecklingsarbete inom området som representant för förvaltningen.
  • Genomföra workshops och utbildningar inom området.

Om arbetsplatsen

Regionservice är Region Hallands serviceorganisation med uppdrag att leverera ett brett utbud av tjänster. Förvaltningen har verksamhet över hela länet och levererar stöd och service till Region Hallands kärnverksamheter. Cirka 600 medarbetare utför tjänster inom verksamhetsområdena; Teknik och fastighet, Måltidsservice, Städ och vårdnära service, Logistikservice samt Gemensam administrativ service. Vi tror på att vår förmåga att utveckla våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Förvaltningen är certifierad i kvalitet och miljö.

Du är en del av förvaltningens avdelning för stöd och samordning med hemvist på Skånegatan i Halmstad där även förvaltningens ledning och stab sitter.

Din profil

Du som söker har högskoleexamen med inriktning mot samhällsvetenskap eller annan högskoleutbildning som kan bedömas som likvärdig av arbetsgivaren. Du har goda kunskaper och egen erfarenhet av arbete rörande ledningssystem samt utformning och beskrivning av processer/flöden. Vi ser också att du har erfarenhet av faktabaserat utrednings- och uppföljningsarbete, samt framtagande av beslutsunderlag och skrivelser.

Mycket goda kunskaper inom Microsoft Office 365, liksom mycket god förmåga att kunna uttrycka sig i tal och skrift. Meriterande är kunskaper i system som Stratsys och Platina samt BI-verktyg.

För att lyckas och trivas i rollen behöver du vara analytisk, strukturerad och ha god förmåga i systemtänkande. Vi värdesätter att du är prestigelös med förmåga att samarbeta och skapa goda relationer. Vidare ser vi att du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga och på ett tydligt sätt kan anpassa, konkretisera och förmedla budskap.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1120
Kontakt
  • Kerstin Bengtsson, Avdelningschef, 035-134978
Facklig företrädare
  • Jeannette Miller, Vision, 073-1432084
  • Dragica Grahovac, Saco, 073-3021543
Publicerat 2023-09-26
Sista ansökningsdag 2023-10-10

Tillbaka till lediga jobb