ADH - Hälsa och funktionsstöd

I Halmstad arbetar idag tre audionomer där två av dem är mest inriktade på barn. Den ena av dem går nu i pension och vi söker dig som vill fortsätta utveckla vår verksamhet. Samtliga nyanställda erbjuds introduktion samt stöd av erfaren kollega. Du får chansen att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor över hela Halland i ett intressant och omväxlande arbete. Hos oss är det lätt att trivas!

Arbetsuppgifter

Hos oss på Habiliteringen i Halmstad kommer du arbeta både enskilt och i grupp med våra rehabiliterings-/ habiliteringsinsatser. Din organisatoriska placering kommer i huvudsak att vara i barnteamet (0-18 år) som arbetar med hörselhabilitering för barn och ungdomar men du kan även träffa vuxna i behov av audionom. 

Tillsammans med dina kollegor i Halland har du en aktiv del i det tvärprofessionella teamarbetet och står för den viktiga grunden i teamarbetet. En stor och viktig del i ditt arbete är diagnostik och hörselhabilitering samt att ge åldersadekvata råd, stöd och handledning vid hörselnedsättning till patient, anhöriga och nätverk.

Här innebär ditt arbete även: 

  • Diagnostik
  • Kartlägga barn/ungdomar och deras familjers behov
  • Följa barn/ungdomar enligt rutiner för nyckelåldrar och kvalitetsregister för barn med hörselnedsättning
  • Arbeta tillsammans i teamet med förebyggande åtgärder, behandling och utredning
  • Samverkan med bland annat CI-team, Habilitering, Hörselmottagning, Barnklinik, Öron- näsa-halsklinik och Hallands kommuner

Om arbetsplatsen

Hörselhabiliteringen är en länsövergripande specialistverksamhet som arbetar med habilitering och rehabilitering för personer med hörselnedsättning i alla åldrar. Verksamhetens strategi grundar sig i LEAN och vi arbetar aktivt för ständiga förbättringar.

Vi har två mottagningar, en i Halmstad och en i Kungsbacka. På varje ort finns ett barnteam och ett vuxenteam. Teamen består i dagsläget av specialpedagog, kurator, audionom, logoped, läkare, psykolog, teckenspråkslärare, fysioterapeut, medicinsk sekreterare och hörselvårdsingenjör.

Tjänsten är placerad i Halmstad och du arbetar med södra Halland som arbetsfält.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är audionom och med intresse och/eller erfarenhet av att arbeta med barn. Det är meriterande om du har erfarenhet av fördjupad hörselrehabilitering/habilitering och/eller har arbetat med barn med andra funktionsvariationer.

Du tar aktivt ansvar och tar initiativ till att hitta lösningar och förbättringar för våra patienter och klinikens verksamhet i enlighet med LEAN. Du har en naturlig förmåga att skapa goda relationer med både kollegor och patienter. Som person lyssnar du aktivt och är empatisk och tydlig i din kommunikation med förmågan att förklara komplexa hörselrelaterade besvär på ett enkelt och begripligt sätt för patienter och deras anhöriga. Vidare har du förmågan att se helheten i en patients hörselvårdsbehov och skapar individuella planer som tar hänsyn till både medicinska och livsstilsrelaterade faktorer.

Du är professionell i din yrkesutövning och är intresserad och nyfiken av att hålla dig uppdaterad inom hörselvårdsområdet. Teamarbete är något du uppskattar men även att arbeta självständigt.

Du har även god digital förmåga och vill vara med och skapa framtidens (digitala) vård, har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och goda kunskaper i svenska språket. Körkort är meriterande då det kan förekomma resor i tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuer är planerade till 16:e och 17:e oktober som kan vara fysiskt eller digitalt efter dialog.

Övrigt

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

För dig som blir aktuell för anställning kommer arbetsgivaren att begära att du uppvisar utdrag ur belastningsregistret (som du själv begär ut från Polisen) inför beslut om eventuell anställning, utifrån Lag (2013:852) om registerkoll av personer som ska arbeta med barn.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-02-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1093
Kontakt
  • Maria Melltorp, Avdelningschef, 0702-017056
Facklig företrädare
  • Kristina Fridell, SACO, 035-146152
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-10-10

Tillbaka till lediga jobb