Ambulans, diagnostik och hälsa

Vi söker en HR-partner som tillsammans med engagerade kollegor ska arbeta som verksamhetsnära stöd inom Ambulans, diagnostik och hälsa. Du ingår i ett team med två andra HR-partners som arbetar mot verksamheterna i förvaltningen. Tjänsten är placerad i Halmstad men uppdraget sträcker sig över hela Halland.

HR-funktionens främsta fokus är att stödja verksamheterna så att Region Halland fortsatt har engagerade och kompetenta medarbetare och chefer och en arbetsmiljö och ett arbetssätt som möjliggör kvalitet och produktivitet. Fokus är vidare att vara ett professionellt stöd i förändrings- och utvecklingsprocesser.

Arbetsuppgifter

Vi är ett gott gäng som arbetar tillsammans och hjälper varandra till ett bra resultat. Här kliver du in i ett team där två engagerade och lösningsfokuserade kollegor väntar på dig. Hos oss kommer du trivas bra om god sammanhållning, öppet klimat och tillåtande attityd är värdefullt för dig på jobbet.

Som HR-partner har du ett proaktivt och resultatorienterat arbetssätt och ger ett professionellt stöd till chefer och ledningsgrupper. Du arbetar i nära relation till chefer i verksamheten men även stabens andra professioner som ekonomi, kommunikation och administration.

I din roll som HR-partner har du stor förmåga att skapa god förståelse för respektive verksamhets utmaningar med målet att utgöra ett värdefullt beslutsstöd för cheferna. Ett stort fokus i uppdraget är att stödja verksamheten att utveckla och behålla medarbetare och chefer, bidra i arbetsmiljöarbetet och vara stöd i förändrings- och utvecklingsprocesser.

Som HR-partner:

 • Agerar du proaktivt som beslutsstöd till chefer
 • Utvecklar du stödet för att göra det enkelt och tydligt för chefer
 • Är du delaktig i att åstadkomma positiva förändringar som bidrar till verksamhetens resultat
 • Tar du ansvar för resultatet, agerar och visar engagemang och drivkraft
 • Arbetar du för att Region Halland ska bli bästa livsplatsen och tar det extra steget för att nå våra mål 

Som HR-partner har du också en viktig roll att sprida kunskap och vara ett operativt stöd inom arbetsmiljö-, kompetensförsörjnings-, arbetsrätts- samt chefs- och ledarskapsfrågor. Du arbetar brett med många olika uppgifter bland annat löneöversyn och samverkan med fackliga parter.

Region Hallands HR-organisation består även av HR-strateger och HR-specialister som en samlad stödfunktion, vilket innebär att det finns specialister till ytterligare stöd i arbetet med arbetsrätts-, arbetsmiljö- och kompetensförsörjningsfrågor.

Tjänsten är ett vikariat till och med mars 2025, med möjlighet till förlängning. 

Om vår förvaltning

Förvaltningen Ambulans, diagnostik och hälsa har verksamhet i alla Hallands kommuner, och omfattar cirka 1300 medarbetare. Utifrån Region Hallands vision ”Bästa livsplatsen” verkar Ambulans, diagnostik och hälsa för att ge god vård och hälsofrämjande åtgärder inom en rad områden till hallänningen. Vi är en mångfacetterad och spännande förvaltning, och har mellan 80 och 90 olika yrkeskategorier i våra verksamheter. Vi brukar kalla vår förvaltning för ”krämen i kakan” det vill säga förvaltningen som limmar ihop de olika delarna av sjukvården. Som arbetar med allt från hjälpmedel och mödrahälsovård till ambulans och röntgen.

Förvaltningsstaben består av ca 25 medarbetare inklusive cheferna. Vår stab finns här för att våra verksamheter ska kunna leverera det våra patienter och brukare behöver, och våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Vi arbetar aktivt med att överbrygga gap mellan olika ansvarsområden för att få mer välfungerande såväl patientflöden som administrativa processer.

Din profil

Vi söker dig som:

 • Har universitets-/högskoleexamen från Personalvetenskapliga programmet eller annan likvärdig utbildning
 • Har flerårig arbetslivserfarenhet från HR-arbete, gärna med erfarenhet av verksamhetsnära HR-stöd
 • Är relationskapande och lyhörd med en god kommunikativ förmåga såväl muntligt som skriftligt
 • Har god kunskap om mänskliga relationer, förstår grupputveckling och gruppens betydelse för verksamhetens resultat
 • Har ett coachande förhållningssätt
 • Har god individuell förmåga att verka självgående i rollen som HR-partner

Drivs du av att arbeta med människor och vill göra skillnad i en organisation som har ett samhällsviktigt uppdrag, är du mer än välkommen att söka! Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1090
Kontakt
 • Jennie Tingblad, HR-chef, 0767-704792
 • Ida Christiansson, HR-partner, 073-1432106
Facklig företrädare
 • För fackliga företrädare hänvisar vi till växeln, 035-131000
Publicerat 2023-09-29
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb