Psykiatrin Halland

Vill du arbeta i en verksamhet där vi tillsammans ständigt förbättrar och utvecklar den psykiatriska omvårdnaden? Vi kan erbjuda dig ett arbete i en organisation med patienten i fokus, som präglas av vetenskap, beprövad erfarenhet, öppenhet och samverkan.

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har ca 850 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. 

Heldygnsvården i Varberg har fem avdelningar:

 • Avd 20/21 som är en rättspsykiatrisk avdelning
 • Avd 22 som är en allmänpsykiatrisk vårdavdelning
 • Avd 23 med inriktning psykosvård
 • Avd 24 med inriktning missbruk och beroende och substitutionsmottagning
 • PIVA som är en psykiatrisk intensivvårdsavdelning med akutmottagning
 • Bemanningsenheten

Om arbetet

Vi erbjuder dig ett arbete i en organisation med patienten i fokus, som präglas av vetenskap, beprövad erfarenhet, öppenhet och samverkan. I vår verksamhet ser man till hela människan och vi arbetar för att ständigt förbättra och utveckla den psykiatriska omvårdnaden.

Som skötare/behandlingspersonal kommer du att arbeta närmast patienten och i ditt arbete ingår exempelvis daglig omvårdnad, kontroll av vitala parametrar, stödsamtal, aktiviteter/social träning samt dokumentation i VAS (Region Hallands datajournalsystem). Ditt arbete anpassas efter varje patients unika behov, som kan variera under behandlingstiden.

Hos oss deltar du i ett väl genomarbetat introduktionsprogram där en del är en verksamhetsnära introduktion på den avdelning du kommer att arbeta. 

Arbetstiderna är varierande, dag/kväll-, natt- och rotationstjänstgöring. Vi kan även erbjuda våra anställda skötare hos oss inom psykiatrin veckoslutstjänstgöring där du under en begränsad period arbetar enbart helg med en veckoarbetstid på 26h/v, vilket motsvarar heltid. Efter perioden återgår du till ditt ordinarie schema enligt anställningsavtal.

Vi välkomnar även dig som är intresserad av timanställning att söka.

Om dig

Vi söker dig som har fullgjort skötarutbildning (omvårdnadsprogrammet, vård och omsorgsprogrammet alternativt äldre program) med lägst betyg Godkänd i samtliga kurser. Du skall inom ramen för utbildningen ha Psykiatri 2, 200 poäng, alternativt kurs Psykiatri inom tidigare utbildningar. Genomförd utbildning inom Vård- och omsorgscollege är meriterande, likaså erfarenhet av arbete inom psykiatrisk vård. Annan utbildning än ovanstående kan vara aktuell, om den av arbetsgivaren bedöms likvärdig.

För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du är engagerad och initiativtagande person, med förmåga att arbeta med flexibilitet. Du har en pedagogisk insikt och är bra på att anpassa din kommunikation till mottagaren. Vidare ser vi att du är strukturerad och kan organisera ditt arbete. Förmåga till helhetssyn är värdefullt samt att du håller dig uppdaterad kunskapsmässigt inom psykiatri. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden, vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om tjänsterna:

Juan-Carlos Zamorano Bravo, Avdelningschef avd. 20/21
0340-481341

Frida Lind, Avdelningschef avd. 22
0729-73 09 76

Anna Bysell, Avdelningschef avd. 23
070-217 92 45

Magnus Lönn, Avdelningschef avd. 24
0729-61 26 28

Henrik Erling, Avdelningschef Piva Varberg
0720-85 89 01

Fackliga kontaktpersoner

Avd 21: Lillemor Johansson
0340-483141 

Avd 23: Stefan Bertilsson
0340-481358 

Avd 24: Therese Dangardt
0340-58 01 80

PIVA/PAM: Margareta Henningsson och Eva Mattsson Stenberg  
0340-48 18 48

Övrig information

Förmåner
För oss är det viktigt att du trivs och utvecklas i ditt arbete.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Basmånader
Region Halland erbjuder dig som undersköterska eller skötare möjligheten att gå vårt skräddarsydda introduktionsprogram – Basmånader för undersköterskor och skötare. Basmånaderna är för dig som påbörjat en tillsvidareanställning hos oss eller ett vikariat som är längre än sex månader. Under basmånaderna får du möjligheten att:

 • snabbt kunna komma in i arbetet
 • utveckla kompetensen inom ditt yrkesområde
 • få verksamhetsnära stöd
 • få inblick i hur yrkesrollen hänger ihop med Region Halland som organisation

Här kan du läsa mer om basmånaderna på Region Halland.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enl. överenskommelse.
Löneform Månadslön/timlön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100%. Vi erbjuder även vikariat samt timanställning.
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1064
Kontakt
 • Se kontaktuppgifter ovan.
Publicerat 2023-09-13
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb