Region Halland

Den 1 juli 2021 blev bastjänstgöring, BT, obligatorisk som en fristående första del av ST-tjänstgöring för legitimerade läkare som inte gjort svensk allmäntjänstgöring, AT. Hallands sjukhus Varberg erbjuder nu två placeringar med start februari 2024.

Om arbetsplatsen

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg. Vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar ständigt med förbättringar.

Om BT i Region Halland

Tjänstgöringen som BT-läkare består i huvudsak av kliniskt arbete med kontinuerlig handledning och återkommande strukturerade kompetensbedömningar. Bastjänstgöring i Halland kommer att vara under 12 månader, men kan förlängas vid behov.

Du kommer att ha obligatoriska placeringar inom akut sjukvård och inom primärvården. Du kommer utöver dessa också att göra en placering inom psykiatrin.

Som BT-läkare har du, utöver en huvudhandledare som följer dig under hela tjänstgöringsperioden, en klinisk handledare på varje placering.

Kvalifikationer

Du som söker BT hos oss har läkarexamen inom eller utom EU/EES och svensk legitimation som läkare. Vidare har du svenskt medborgarskap, EU-medborgarskap alternativt giltigt uppehålls- eller arbetstillstånd.

Du har mycket goda kunskaper i svenska språket, motsvarande modersmål eller minst nivå C1 i enlighet med Europarådets språkskalenivå.

Du har god medicinsk kompetens med förmåga att bemöta såväl patient som kollega på ett likvärdigt och professionellt vis. Du trivs i det tvärprofessionella samarbetet och har en utvecklad kommunikativ färdighet med förmåga att anpassa denna efter din motpart. Din vilja att utvecklas och lära är central i ditt sätt att arbeta.

Urval sker via en helhetsbedömning där tidigare klinisk arbetslivserfarenhet, forskning och ideella uppdrag värderas som meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du skickar in din ansökan med ett skriftligt CV och ett personligt brev. Kompletterande filer i form av rekommendationsbrev, referenser och omdömen går bra att bifoga.

Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer att hållas på plats i Varberg den 18–19 oktober. Erbjudande om anställning meddelas 20 oktober. Intervjuerna består utav traditionell intervju samt en klinisk scenarioövning.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Februari 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1044
Kontakt
  • Jana Hartelius, BT-läkarchef , 073-2315685
  • Isabell Skoglund Forsvid, Samordnare , 073-5889520
  • David Edberg, BT-Studierektor, 481000(vxl)
  • Jonas Melke, Studierektor psykiatrin , 0340-481000(vxl)
Facklig företrädare
  • Björn Käll, SYLF, 0340-481000(vxl)
Publicerat 2023-09-06
Sista ansökningsdag 2023-10-04

Tillbaka till lediga jobb