Närsjukvården Halland

Region Halland har påbörjat ett arbete att övergå från Journalsystemet VAS till vårdinformationsstödet Cosmic, och vi behöver nu dig för att göra resan smidig för verksamheterna inom Närsjukvården. I denna projektanställning kommer du få vara med på en rolig, lärorik och utforskande resa. Projektanställningen löper fram tills årsskiftet 2024/2025, med eventuell förlängning till sommaren 2025.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga uppgifter kommer att vara:

  • Att vara en del av införandeteamet där du kommer agera stöd till projektledare och införandekoordinator
  • Ta fram underlag kring olika information
  • Medverka på möten som förvaltningen har kring införandet ​
  • Stöd i resursplanering inför produktionsstart och utbildningsinsats
  • Stödja upp i koordinerandet och uppföljningen av olika uppgifter under det förberedande arbetet och vid införandet
  • Stöd vid framtagandet av riktlinjer och rutiner
  • Ingå som del i  support i samband med införandet 

Du kommer även stötta och guida verksamheten i sin förberedelse i införandet utifrån satta ramar från projektet. Arbetet kommer vara varierande, ibland förutsägbart och ibland oförutsägbart. Du kommer få vara med i de stora penseldragen men även få grotta ner dig i detaljer i systemen för att få allt att fungera.

Arbetet sker i nära samarbete med projektledare och beställare ihop med verksamhetsutvecklare med representanter från kärnverksamheterna, folktandvård och vårdcentralerna.

Om arbetsplatsen

Närsjukvården Halland är en arbetsplats där det finns möjlighet till utveckling. I den roll som vi nu söker kommer du att arbeta tätt ihop med projektledare och verksamhetsutvecklare samt stödfunktion inom kommunikation, ekonomi och HR för att tillsammans leda och stötta vårdcentraler och tandvård i Halland till det bästa möjligt införandet av det nya journalsystemet. I vårt team samarbetar vi och har roligt på jobbet.

Flexavtal finns och möjligheten till att arbeta hemifrån i den mån arbetet möjliggör det. Vi har kontor på både i Varberg och Halmstad och placeringsort väljs efter dina förutsättningar.

Kvalifikationer

Du har lätt för att samarbeta både i den egna arbetsgruppen och med dina kollegor runt om i regionen där samverkan sker. Du kännetecknar dig själv som prestigelös och har fokus på projektet, även när det inte går som planerat. Din förmåga att anpassa dig till nya omständigheter, att du ser möjligheter där andra ser hinder och vara strukturerad med ett öga för detaljer är egenskaper vi ser är centrala för tjänsten.

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom vård eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi är måna om att rekrytera rätt person till vårt team och tjänsten fokuserar på dina kunskaper i olika system och digitala kunskaper. Du har goda kunskaper om vårdrelaterade IT-system och tjänster, hög digital kompetens, samt är väl förtrogen med verksamhetsprocesser och vårdverksamhet. Erfarenhet av förändringsarbete och kunskaper i journalsystemen VAS och Cosmic är meriterande.

För att säkerställa en god och säker kommunikation med kollegor och övriga kontakter ställer vi krav på goda kunskaper i svenska språket, tal som skrift.

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och intervjuer, vilket innebär att du kan komma att kallas på intervju innan sista ansökningsdag. Vi ser fram emot din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% Projektanställning
Ort Halmstad eller Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1040
Kontakt
  • Marlene Esbjörnsdotter Midtvedt, Avdelningschef, 0767196640
  • Ida Josephsson, Verksamhetsutveklare, 0704-824657
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb