Hallands Sjukhus, Varberg

Nu söker vi sjuksköterskor till vårt fantastiska team på avdelning 5A i Varberg!
Vill du utöka dina kunskaper i hematologi, lungmedicin och endokrinologi?
Då är den här tjänsten något för dig!

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av direkt och indirekt patientarbete, anhörigkontakt, arbetsledning, teamarbete, dokumentation, läkemedelshantering etc.

För att du ska kunna fokusera och planera dina arbetsuppgifter på bästa sätt har vi en nära dialog kring förutsättningarna som du behöver för att det ska funka så bra som möjligt. Vi arbetar aktivt med detta. 

Om arbetsplatsen

Avdelning 5A är en medicinavdelning med 24 vårdplatser. Dessa är fördelade på 3 vårdteam där varje grupp har sin specialitet: Hematologi, Endokrinologi och Lungsjukdomar. Inom alla 3 specialiteterna arbetar omvårdnadspersonalen i tätt samarbete med specialist- och ST- eller underläkare och teamet förstärks vid behov av kollegorna från rehabteamet. Tillsammans behandlar vi patienter som är i behov av akutsjukvård oavsett i vilket skede de befinner sig i sin sjukdom.

Våra patienter kommer huvudsakligen från Akutmottagningen eller Hematologimottagningen. Vi tar även emot patienter direkt från hemmet, det vill säga de med öppen retur eller de som fått tid för planerade undersökningar som kräver inneliggande förberedelse eller eftervård.

Dagtid arbetar vi med gruppvård och kvällar/helger med förstärkt parvård där en sjuksköterska även finns schemalagd vid sidan om vårdteamen för att kunna stötta sina kollegor med div arbetsuppgifter som kan uppstå.

Som stöd till vårdteamen finns samordnare, resurssjuksköterska och receptarie behjälplig på vardagar. Vårt vårdnära serviceteam (VNS) finns på plats alla dagar i veckan och sköter omhändertagandet av avdelningens lokaler/förråd och ansvarar även för de arbetsuppgifter som inte behöver utföras av vårdpersonal. Detta innebär att omvårdnadspersonalen kan koncentrera sig på det vi är bäst på, det vill säga patienterna! Inrättandet av stödfunktioner och tydliggörande av arbetsuppgifter har medfört effektivare flöde och en jämnare arbetsbelastning. Det har genererat i en förbättrad arbetsmiljö, vilket märks av under dygnets alla timmar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har erfarenhet från någon av våra specialiteter och om du har erfarenhet av cytostatikahantering och/eller palliativ vård är det meriterande.

Är du nyutbildad sjuksköterska och känner dig nyfiken på den vård vi bedriver så kommer vi erbjuda dig individanpassad inskolning på minst 4 veckor, så att du får bästa möjliga förutsättningar att få en bra start hos oss och kan utvecklas till en trygg och kompetent sjuksköterska.

Vi söker en nyfiken medarbetare, som vill vara med och utveckla vården/omvårdnaden för våra patienter samtidigt som du får möjlighet till egen kompetensutveckling. Vi sätter stort värde till att du är noggrann, ansvarstagande och tycker om att arbeta i team. Vi är måna om varandra och vår arbetsmiljö så du behöver ha en god förmåga att samarbeta, kommunicera och verka för att avdelningen skall fortsätta utvecklas på bästa sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden, vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag. 

Vårt erbjudande

Förmåner

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Basår

Som nyutbildad sjuksköterska eller om du har högst sex månaders erfarenhet, börjar din anställning hos oss med ett basår. Det innebär att du får extra stöd under ditt första år som sjuksköterska och en trygg och bred introduktion till yrket genom:

  • Kompetensutveckling inom ditt yrkesområde
  • Handledning där du i grupp reflekterar över din yrkesroll och situationer som kan uppstå i ditt arbete
  • Erfarenhetsutbyte med andra i samma situation
  • Möjlighet att under två dagar hospitera på en annan enhet

Du kan läsa mer om basåret på Hallands sjukhus här.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 75-100% Enligt överenskommelse
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1001
Kontakt
  • Anna Kvorning, Avdelningschef, 0340-482499
Facklig företrädare
  • Anette Nilsson, Vårdförbundet, 0340-580268
Publicerat 2023-09-25
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb