Hallands sjukhus

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill ha ett självständigt och stimulerande arbete i en dynamisk miljö. Arbetet består av samtal såväl individuellt som i grupp med patienter och närstående i alla åldrar, även barn och ungdomar. Merparten av arbetet består av stödjande, kris-bearbetande och behandlande samtal med somatiskt sjuka patienter och deras anhöriga. Utgångspunkten är främst via medicinkliniken även om man naturligtvis arbetar mot alla kliniker på sjukhuset i Kungsbacka, främst sker arbetet i öppenvården men även till viss del kan kontakter i slutenvården förekomma.

Som kurator i den somatiska vården samarbetar du med övriga paramedicinska kompetenser och medicinska specialiteter över hela sjukhuset. Vi erbjuder ett intressant och varierande arbete med stora möjligheter att påverka och utveckla sitt arbete själv, i en härlig arbetsgrupp. Handledning ingår som en naturlig del i verksamheten.

Om arbetsplatsen

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Rehabiliteringskliniken, Hallands sjukhus, organiserar arbetsterapeuter, dietister, kuratorer, logopeder, psykologer, undersköterskor och sjukgymnaster inom specialistsjukvården på Hallands sjukhus. Det innebär ett nära samarbete med alla kliniker som bedriver patientverksamhet. Här i Kungsbacka arbetar vi tillsammans, fyra kuratorer och två psykologer som träffas regelbundet men man har även visst samarbete med alla övriga kuratorer och psykologer på sjukhusen i Varberg och Halmstad. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom och legitimerad hälso-och sjukvårds kurator samt har lämplig vidareutbildning motsvarande steg 1. Att kunna arbeta både i multiprofessionella team, samt bedriva självständigt behandlingsarbete är en förutsättning och att du som person är trygg i din yrkesroll, klok och med några års erfarenhet från psykosocialt behandlingsarbete ser vi gärna.

I rollen som kurator behöver man vara samarbetsorienterad samtidigt som man har förmåga att agera på egen hand. Du kanske har en kreativ ådra för att hitta vägar fram med dina patienter. Du är lyhörd och visar stor förmåga att sätta dig in i andras perspektiv. Är professionell i alla lägen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och intervjuer, vilket innebär att du kan komma att kallas på intervju innan sista ansökningsdag. Vi ser fram emot din ansökan!

Övrigt

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

För dig som blir aktuell för anställning kommer arbetsgivaren att begära att du uppvisar utdrag ur belastningsregistret (som du själv begär ut från Polisen) inför beslut om eventuell anställning, utifrån Lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1000
Kontakt
  • Charlotta Antonsson, Avdelningschef, 073-3060059
  • Sara Diding, Kurator, 0300565396
Facklig företrädare
  • Ulrica Wallberg, SSR, 035-131390
Publicerat 2023-09-14
Sista ansökningsdag 2023-10-06

Tillbaka till lediga jobb