Psykiatrin Halland

Är du en skicklig administratör med god förmåga att strukturera ditt arbete? Vill du vara med och utveckla vår välfungerande halländska öppenvård så att den blir ännu bättre för våra medarbetare och chefer?

Nu finns chansen för dig att söka ett varierande, ansvarstagande och spännande arbete som klinikassistent. Tjänsten innebär möjligheter till utformning utifrån dina och verksamhetens behov.

Om arbetet

Vi erbjuder dig ett intressant och ansvarsfullt arbete med varierande arbetsinnehåll där din insats är en viktig del på kliniken. Du kommer att vara spindeln i nätet och därför är det betydelsefullt att du kan arbeta självständigt, vara flexibel och att du har förmågan att se vad som behöver göras.

Du kommer att vara verksamhetschefens och klinikledningens administrativa stöd där arbetsuppgifterna kräver både bred och djup kompetens.

Arbetet omfattas huvudsakligen av att:  

 • vara sekreterare vid klinikledningsmöten och andra möten med bl.a. minnesanteckningar och protokoll
 • ta fram efterfrågad statistik
 • bereda frågor och inhämta underlag
 • planera och boka möten internt och externt
 • vara administratör eller förvaltningsrepresentant för olika IT-system och register
 • administrera anställningar och behörigheter
 • administrera avrop för hyrläkare
 • hantera post, beställningar och leveransgodkänna fakturor
 • boka resor och utbildningar
 • viss schemaläggning
 • administration kring avvikelser och patientnämndsärenden i Platina

Placering kommer att bli på någon av länets psykiatrimottagningar och dessa finns i Hylte/Laholm, Halmstad, Falkenberg, Varberg och Kungsbacka.

Om arbetsplatsen

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri och består av tre verksamhetsområden; BUP, Vuxenpsykiatri Öppenvård, samt Vuxenpsykiatri Heldygnsvård. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer och avdelningschefer. Den medicinska ledningen av verksamheten är organiserad genom att medicinskt ledningsansvariga (MLA) finns på varje enhet, såväl som övergripande för verksamhetsområdet.

Öppenvården erbjuder psykiatri nära invånarna med öppenvårdsmottagningar i varje kommun. Vid de större mottagningarna finns en subspecialisering i allmänteam, beroendeteam och psykosteam. Vår strategi Rätt vård, i rätt tid innebär ett starkt fokus på kvalitet och korta ledtider i alla delar av verksamheten. Förbättringsarbete sker löpande och involverar all personal. I de två senaste nationella patientenkäten 2018 och 2022 fick Psykiatrin Hallands öppenvård Sveriges bästa helhetsresultat. Vi har hög tillgänglighet i nationella mått.

Om dig

Vi söker dig som har relevant utbildning för tjänsten. Du kan till exempel vara medicinsk sekreterare, medicinsk vårdadministratör eller ha en likvärdig utbildning. Du har goda kunskaper i det svenska språket och kan uttrycka dig väl både skriftligt och muntligt. Meriterande är mycket goda kunskaper i Officepaketet och förekommande  IT-system som t.ex. Agresso, Medinet, VAS och HAK.

Du är ansvarstagande, uppskattar variation och tycker om att vara i förändring. Arbetet kräver en hög servicekänsla, lyhördhet, flexibilitet och noggrannhet. Du kan på ett pedagogiskt sätt förmedla information och har vilja och förmåga att arbeta på ett stödjande och utvecklande sätt. Du är initiativrik, har förmågan att planera och prioritera i det dagliga arbetet, ser sammanhang och kan arbeta både självständigt och i team. Vidare är du trygg med att driva utveckling och förbättring och som person är du nyfiken och vill tänka nytt och proaktivt. Erfarenhet av övergripande administrativt arbete eller liknande arbetsuppgifter inom hälso-och sjukvården är önskvärt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer att hållas V. 25-26.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-15 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Någon av länets psykiatrimottagningar
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/727
Kontakt
 • Jeannette Sehlberg, Avdelningschef , 070-1916841
Facklig företrädare
 • Charlotta Andersson, Vision, 0724-566551
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tillbaka till lediga jobb