Konst och kultur

Vill du projektleda den regionala verksamheten SPOK Halland som sätter Halland på kartan nationellt inom hållbar konsumtion och produktion? Vi söker nu en projektledare med intresse för hållbar design, lokal produktion och konsumtion!

Arbetsuppgifter

SPOK är en nationell digital plattform för hållbar produktion och konsumtion som syftar till att samla och sprida kunskap om lokala tillverkningsmöjligheter, inom småskalig tillverkningsproduktion. Läs mer om SPOK på: www.s-p-o-k.se

Som projektledare kommer du att utveckla den regionala verksamheten inom SPOK Halland. Du kommer att inventera och utveckla befintliga nätverk samt lyfta fram bredden av tillverkare, från slöjd till industri, för att koppla samman dessa med formgivare. SPOK Halland syftar även till att bidra till det lokala näringslivet genom att bevara och tradera kunskap, skapa förutsättningar för hållbar utveckling samt främja tillbakaflytt av industri.

Arbetet innebär att kartlägga, kvalitetssäkra och lista lokala tillverkare - små till stora företag med en flexibel tillverkning samt öppenhet för samarbete. Detta för att designers, arkitekter, konstnärer, entreprenörer och andra kreativa företag lättare ska kunna hitta produktionsmöjligheter i sin närhet. Tjänsten är både utåtriktat operativ och strategiskt administrativ. Uppsökande arbete genom telefonkontakt, företagsbesök och nätverkande varvas med marknadsföring, projektledning och administration.

I detta projekt samverkar Region Halland med Rian designmuseum för att driva den regionala hubben SPOK Halland. Som projektledare blir du ansvarig för att driva och utveckla den regionala verksamheten och knyta den till SPOK:s nationella organisation. Du kommer i huvudsak att arbeta självständigt och planerar samt rapporterar verksamheten i nära samverkan med de regionala utvecklarna inom områdena Slöjd/ Konsthantverk och Bild/Form samt med Rian designmuseum.

Arbetet utgår från Halmstad, den fysiska mötesplattformen ligger i Falkenberg och tjänsten innehåller resor inom hela Halland samt studiebesök och konferenser utanför regionen. Arbetet läggs upp efter rådande restriktioner till följd av covid-19.

Om arbetsplatsen

Du som projektledare anställs på avdelningen Konst och Kultur inom Kultur i Halland, har din placering i Halmstad på Kronobränneriet samt har Rian designmuseum som fysisk plattform för SPOK Hallands utåtriktade aktiviteter och därigenom tillgång till fler kollegor.

Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa!

Kultur i Halland är en del av Region Hallands förvaltning Kultur och skola. Kultur i Halland bedriver såväl kulturpolitiskt strategiskt arbete som operativ främjande-, produktions- och arrangörsverksamhet. Avdelningen Konst och kultur samlar regionala utvecklare inom fälten Slöjd och konsthantverk, Bild och form, Film och rörlig bild, Fria kulturskapare samt Kulturarv. Vi är inrymda i Halmstads äldsta industribyggnad, Kronobränneriet från 1778.

Rian designmuseum är en del av Rian, museiverksamheten inom Falkenbergs kommun. Rian designmuseum har ett regional uppdrag från Region Halland och utgör en samlingspunkt för design, slöjd, konsthantverk och arkitektur. Museet arrangerar utställningar, föredrag och nätverksträffar. Museet är inrymt i ett spannmålsmagasin från 1860-talet vid Ätran i centrala Falkenberg.  

Om dig

Du som söker har en relevant högskole- eller universitetsutbildning, gärna med inriktning mot design/formgivning, design management, projektledning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du har arbetslivserfarenhet från en roll där du axlat ansvar som projektledare, utvecklare eller liknande. Du har också erfarenhet av samarbete inom designproduktion.
Du är van att kommunicera i tal och skrift, däribland via sociala medier. Vidare krävs god datorvana samt goda kunskaper i svenska och engelska språket, i både tal och skrift.

Vi söker en handlingskraftig person med ett genuint intresse av och förståelse för material och tillverkning. Du gillar att driva processer framåt och har ett strategiskt tänk samt förmåga att se till helheten vilket innefattar strukturerad och god administrativ förmåga. Du är lösningsinriktad, samarbetsorienterad och kommunikativ på ett insäljande sätt samt har lätt för att skapa förtroende. Du är inlyssnande, har förståelse för olika perspektiv, kan inspirera andra och har förmåga att se hur olika delar hänger ihop. Tjänsten innebär självständigt arbete inom ramen för det uppdrag som projektet har vilket ställer krav på förmåga att ta initiativ och uppnå resultat.

Vi värdesätter din förståelse för rollen, ett förtroendeingivande sätt, engagemang för uppdraget samt tidigare erfarenhet och kunskap som kan bidra till projektet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Körkort erfordras.

Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuer genomförs i Halmstad alt. digitalt via länk vecka 9 och 10. 

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du trivs och utvecklas i ditt arbete. Klicka här för att läsa mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.    

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 15/3 enligt överenskommelse. Projekt t.o.m. 2024-12-31.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 33% Region Halland erbjuder dig heltid. Utökning av arbetstiden kan komma att erbjudas vid någon annan arbetsplats.
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1309
Kontakt
  • Mats Bjerde, Avdelningschef, 035-17 98 58
Facklig företrädare
  • Maria Ehde Andersson, DIK, 035-17 98 63
Publicerat 2022-01-27
Sista ansökningsdag 2022-02-20

Tillbaka till lediga jobb