Region Halland

Nu söker vi dig som tillsammans med oss vill vara med och fortsätta utveckla verksamheten i uppdraget som verksamhetschef. I rollen förväntas du bidra med engagemang, strategisk höjd och helhetstänk.

Kvinnokliniken ansvarar för att ge god vård till patienter i hela Halland med utbudspunkter i Halmstad, Varberg och Kungsbacka. Gynekologisk verksamhet finns på alla tre utbudspunkterna- heldygnsvård i Halmstad och Varberg och öppenvård på alla tre orter.

Förlossningsenheterna inom Hallands sjukhus är bland de främsta i landet, har cirka 4 000 förlossningar per år och en hög kvalitet på den vård som levereras. I Halmstad hanteras förlossningar från vecka 28+0 och här finns också neonatalavdelning. På förlossningen i Varberg hanteras förlossningar från vecka 35/36 med normal-mellanrisk och det finns ett neonatalteam i beredskap för oväntat dåliga barn samt extra träning för personal i akut omhändertagande.

Kvinnoklinikens cirka 400 medarbetare tillsammans arbetar för att ge bästa möjliga vård och erbjuder specialistvård med hög kvalitet. Vi har ett nära samarbete med flera samarbetsparter så som bland annat Barn- och ungdomskliniken, Kvinnohälsovården och gynonkologin inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Du tar ansvar för och utvecklar verksamheten

Som chef i Region Halland har du två tydliga uppdrag: att styra och leda med fokus på resultat samt att engagera och motivera dina medarbetare. Du företräder regionen som arbetsgivare och i ditt uppdrag ingår budgetansvar, personalansvar och arbetsmiljöansvar. Verksamhetsutveckling sker fortlöpande i samarbete med medarbetare, patienter och närstående. Du är underställd områdeschefen och ingår också i ledningsgruppen för ett av sjukhusets tre områden – Område 2, som även består av Barn-och ungdomskliniken, Hudkliniken, Rehabiliteringskliniken, Specialisttandvården, Ögonkliniken och Öron- näs- och halskliniken. Som verksamhetschef ingår du även i sjukhusets utökade ledningsgrupp

I ditt uppdrag leder och utvecklar du klinikens ledningsgrupp i de utmaningar och möjligheter vi står inför. Du har även personalansvar för klinikens 12 chefer samt en klinikassistent.

Uppdraget innebär också att tillsammans med andra verksamhetschefer utveckla arbetssätt för Hallands sjukhus och bidra till ökat samarbete för hela vårdkedjan inom kvinnohälsovård - internt inom Kvinnokliniken och tillsammans med Kvinnohälsovården.

Kvalifikationer

Vi söker dig med goda ledaregenskaper och chefs- och ledningserfarenhet från större, komplex hälso- och sjukvårdsverksamhet, gärna i en politiskt styrd organisation. Du har läkarutbildning eller annan relevant högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet.
Som chef och ledare är du trygg i att leda i förändring och kan påvisa goda resultat av tidigare genomförda förbättrings- och utvecklingsarbeten.

Kompetens inom obstetrik och gynekologi är ett krav. Det är önskvärt med kunskap och erfarenhet av att möta media.

Vidare ser vi att du

  • har ett engagerande ledarskap med förmåga att inspirera såväl chefer som medarbetare att arbeta för verksamhetens mål och uppdrag
  • har förmåga att skapa förtroendefulla relationer och tillämpa ett utvecklande ledarskap
  • är tydlig i kommunikation av mål, uppdrag och förväntningar och uttrycker dig väl i tal och skrift
  • har ett helhetsperspektiv och främjar ett klimat som sätter patienten först i vårdkedjan
  • har förmåga att leda och styra utifrån ett ekonomiskt helhetsperspektiv samt har förståelse för hur beslut påverkar ekonomiskt utfall för verksamheten
  • har god analysförmåga

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och förmågor. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Tjänstens placering är i Halmstad eller Varberg.

Intervjuer genomförs 12:e och 13:e april.

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering tar vi hjälp av rekryteringsföretaget Source Executive. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, ring eller skriv till Sofia Rasmusson mobil 073- 155 0014, sofia.rasmusson@source-executive.se eller Wilhelm Kroge mobil 073-1550018 wilhelm.kroge@source-executive.se

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Fackliga företrädare nås via växelns nummer 035-13 10 00

Hallands läkarförening – Johan Dennefors

Vision – Jessica Kaljanac

Kommunal – Paulina Strömberg Wester

SRAT – Birgitta Kollar

Vårdförbundet – Monika Karlsson

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Ort Halmstad eller Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/287
Kontakt
  • Ulrika Christensen, Områdeschef, 035-131915
Publicerat 2023-02-24
Sista ansökningsdag 2023-03-23

Tillbaka till lediga jobb