Kultur och skola

Är du genuint intresserad av att vara lärare där du gör avgörande skillnad så kan denna tjänst vara något för dig. Vill du arbeta med pedagogik och ämneskunskap, utveckla dina pedagogiska förmågor? Vill du vara med och bidra med dina kunskaper och känna att du gör skillnad?

Vår målgrupp är unga vuxna som, av olika anledningar, vill ägna ett eller två år åt en förberedande konstutbildning. Hos alla våra studerande finns en längtan att klara studier och komma vidare i livet. Folkhögskolan som skolform bjuder på goda möjligheter för att lyckas med detta.

Arbetsuppgifter

Hallands Konstskola har funnits sedan 2018, och är en tvåårig förberedande utbildning på heltid för den som vill fördjupa och utveckla sin förmåga att arbeta processinriktat och självständigt. Utbildningen ger grunderna inom samtida konst, utvecklar seendet för det konstnärliga språket och främja den studerandes förmåga att ifrågasätta och vidga perspektiv vad gäller konst, samhälle och omvärld. Du kommer också delta som mentor, vara med i lärarmöten och planering. 

Vi söker nu en lärare till Hallands Konstskola, Katrinebergs folkhögskola på deltid tillsvidare med start hösten 2024.

Om arbetsplatsen

Inom Region Hallands kultur- och skolförvaltning finns det tre skolor: Katrinebergs folkhögskola, Löftadalens folkhögskola och Munkagård, som är ett naturbruksgymnasium.

Folkhögskolans mål är att stärka och utveckla demokratin, göra det möjligt för ökad mångfald av människor att påverka sin livssituation, utjämna utbildningsklyftor och öka delaktigheten i kulturlivet.

Som lärare hos oss får du vara en del av en kreativ arbetsplats med möten och samtal. Inom ramen för dina ämnen lägger du själv upp egen plan och bedriver din undervisning med stor frihet.

Katrinebergs folkhögskola ligger i natursköna Vessigebro, 10 km nordost om Falkenberg. Skolan har funnits sedan 1873 och är en av landets äldsta folkhögskolor. Vi har ca 200 vuxenstuderande deltagare. Många av de studerande bor på skolans internat, vilket både skapar en social gemenskap och gör folkhögskoletiden till en unik upplevelse. Skolan har ett brett utbud av olika utbildningar inom bland annat film, hälsa, idrott, konst och skådespeleri. Här skapar de studerande viktiga verktyg för att förverkliga sina framtidsplaner och bli klokare på sig själva, livet och omvärlden.

Skolan bedriver även konferensverksamhet och Bed and breakfast.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är konstnärligt utbildad vid konsthögskola med pedagogisk erfarenhet. Undervisning i teckning, måleri och 3-dimensionellt, tekniker och video. Du är med och delar ansvar för teknik som iPads, program, appar, teams lagring av media mm samt övriga förekommande uppgifter inom linjen och folkhögskolan. Folkhögskoleerfarenhet är meriterande.

Som person ser vi att du är strukturerad, kvalitetsmedveten och tydlig i din kommunikation mot både dina kollegor såväl som i undervisningen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuer planeras till den 12 och 13 juni. 

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 30% Kvälltjänstgöring kan förekomma
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/563
Kontakt
  • Peter Carlsson, Rektor, 034657513
Facklig företrädare
  • Erik Knutsson, Sveriges Lärare, 0346-57586
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-06-07

Tillbaka till lediga jobb