Vårdcentralen Halland

Arbetsuppgifter

Som kurator hos oss på Andersbergs vårdcentral ingår du i team för psykisk ohälsa tillsammans med arbetsterapeut, fysioterapeut, KBT-terapeut, psykolog, läkare och rehabkoordinator.

Arbetet riktar sig främst till vuxna patienter med behov av kris- och stödsamtal och problematik avseende ångest, depression och stress. Patientkontakten anpassas efter patientens behov av vård. Ibland räcker det med ett eller ett par besök och ibland kräver det längre kontakt. Målet är att patienten ska öka sin livskvalitet och fungera bättre i sin vardag.

Arbetet består till stor del av samtalsbehandling. Behandlingen kan bedrivas både individuellt och i grupp. Gruppverksamheten utformas utifrån behov och efterfrågan. I dagsläget erbjuder vi bland annat mindfulnessgrupp samt digitala föreläsningar om stress, depression och ångest.

Arbetet innebär även samordnade insatser med externa aktörer, anhörigstöd och samarbete med barnvårdcentral för föräldrastöd.

Tjänsten är ett föräldraledighetsvikariat på ett år.

Om arbetsplatsen

Vårdcentralen Andersberg har drygt 5000 listade patienter. Vi har läkarmottagning med specialistläkare i allmänmedicin, barnavårdscentral, distriktssköterskemottagning och vaccinationsmottagning. På vårdcentralen finns även arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator, KBT-terapeut, psykolog och rehabkoordinator. Vi ser teamarbete som en självklar förutsättning och har i dagsläget både rehabteam och psykosocialt team där kuratorn har en given roll. Ett äldreboende i området är knutet till vårdcentralen. Vårdcentralen är också en nod för Asylhälsovården i Halland.

Vi är ett positivt gäng som trivs tillsammans och är stolta över vårt fina samarbete. Vår ambition och vilja är att skapa en så god och personcentrerad vård som möjligt.

Vi är nyfikna och vågar prova nya idéer. Vi arbetar med fokus på att varje patientmöte är unikt och värnar om patientens trygghet och delaktighet. Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten, som trivs i ett kreativt klimat och vill bidra i teamarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen, alternativt är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Har du utbildning i KBT, minst steg 1, tidigare arbetslivserfarenhet från vårdcentral samt arbete med barn och föräldrar är detta meriterande.

Du har god initiativförmåga, är flexibel i ditt arbetssätt och har god samarbetsförmåga. Vi ser också att du har ett intresse av att vilja vara med och utveckla vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Då resor förekommer i tjänsten erfordras körkort B.

Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer att ske 5 juni och 10 juni.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%. Region Halland erbjuder dig heltid. Utökning av arbetstiden kan komma att erbjudas vid någon annan arbetsplats.
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/554
Kontakt
  • Anette Karlsson, Verksamhetschef, 073-2023922
Facklig företrädare
  • Anna Franzén, Saco, 0300-569259
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb