Region Halland, Näringslivsavdelningen

Om oss

Regionkontoret är Region Hallands huvudkontor. Här arbetar cirka 240 personer, de flesta med placering i Halmstad. Vårt viktigaste uppdrag är att stödja regionens förtroendevalda i deras ansvar för ekonomin, driften av våra verksamheter och bolag, som arbetsgivare och – inte minst för att utveckla Halland. Det gör vi bland annat genom att driva, styra, samordna och ta fram underlag för beslut.

Näringslivsavdelningen är en av tre verksamheter inom Regional Utveckling. Vårt mål är att bidra till innovation, utveckling och omställningskraft i det Halländska näringslivet. Samverkan är ett ledord för oss och vi arbetar nära andra verksamheter inom Region Halland, våra vänner i de Halländska kommunerna och hela det system av främjande aktörer som finns till för näringslivets utveckling.

Om arbetet

Du kommer i din tjänst arbeta för att driva på den gröna och cirkulära omställningen i näringslivet både på bredden och fokuserat inom särskilt väsentliga områden.

I arbetet med att främja det Halländska näringslivets gröna och cirkulära omställning ligger fokus på att öka kompetens, engagemang, innovation och samsyn i såväl näringslivet som det omgivande stödsystemet.

I tjänsten förväntas du vara kunnig inom området och ha förmågan att arbeta med och genom andra organisationer. Hållbarhetsfrågorna är affärskritiska för företagen och det är därför viktigt att ha god förståelse för näringslivets drivkrafter och utmaningar. Att initiera projekt och insatser där behov i näringslivet finns är en viktig del av arbetet. Exempel på detta kan vara att undersöka möjligheter till industriell symbios, identifiera insatser för att minska näringslivets klimatpåverkan eller att skapa goda förutsättningar för grön omställning i olika delar av det halländska näringslivet.

Du förväntas även förbereda ärenden och vara tjänstemannastöd för politiken vid behov i frågor gällande näringslivets gröna omställning.

Om dig

Vi söker dig som har en för tjänsten relevant högskoleutbildning, eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

Du har god förståelse för och erfarenhet av grön och cirkulär omställning och vilka utvecklingsmöjligheter det innebär för såväl befintliga som nystartade bolag.

Vidare har du tidigare erfarenhet från att driva utvecklingsfrågor i samverkan.

För att säkerställa en god och säker kommunikation med kollegor, kunder och övriga kontakter ställer vi krav på goda kunskaper i svenska språket, tal som skrift. Det är en stor fördel om du har förmågan att entusiasmera andra att följa med på resan mot mer klimatsmarta och cirkulära affärer.

Meriterande är förståelse för hur offentliga aktörer och näringsliv kan samverka och vilken roll det företagsfrämjande systemet och akademi kan spela i att främja omställning och innovation. Meriterande är också erfarenhet av att arbeta med projekt- och EU-finansiering.

Som person är du självgående och tar egna initiativ för att uppnå resultat. Du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du har lätt för att samarbeta med andra. 

 Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/388
Kontakt
  • Ann-Mari Bartholdsson, Verksamhetschef, 035-179887
Facklig företrädare
  • Fredrik Solvang, Saco, 0766-964599
  • Monica Johansson, Vision, 070-4733966
Publicerat 2024-04-05
Sista ansökningsdag 2024-04-26

Tillbaka till lediga jobb