Vårdcentralen Halland

Klappar ditt hjärta extra för primärvården? Har du ett ledarskap som bygger på lyhördhet och ett engagemang för medarbetaren? Ja, då är du välkommen till oss! Vi söker nu en verksamhetschef som tillsammans med medarbetarna vill vara med och driva utvecklingen av Vårdcentralen Veddige.

Arbetsuppgifter

Som chef i Region Halland har du två uppdrag: att styra och leda med fokus på resultat samt att engagera och motivera dina medarbetare. Du är arbetsgivarens representant och du företräder Region Halland, vilket innebär att du har förståelse för organisationen som helhet. Du anställs i en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Som verksamhetschef har du ett helhetsansvar för vårdcentralens verksamhet och neurorehabiliteringen i Varberg, där du som tydlig ledare driver vårdcentralen framåt med dina kompetenta medarbetare. Du har ett ansvar för att verksamheterna upprätthåller en hög patientsäkerhet och vårdkvalitet utifrån gällande lagar och riktlinjer samt att vårdcentralen har god tillgänglighet och är anpassad efter patienternas behov. Du ansvarar och säkerställer att en god arbetsmiljö finns för dina medarbetare.

Viktiga frågor för dig som verksamhetschef att hantera är att medarbetarna har rätt kompetens och bemannas i förhållande till vårdcentralens uppdrag. I ditt uppdrag ingår även ansvar för vårdcentralens budget, uppföljning och resultat.

Som verksamhetschef ingår du i områdets chefsgrupp där du tillsammans med dina kollegor arbetar för helhetens bästa. Hälso- och sjukvården står inför en spännande förändring, där omvärlden ställer nya krav på vården och våra verksamheter behöver ständigt utvecklas för att på bästa sätt möta invånarnas behov. Som verksamhetschef blir du en viktig del i det här arbetet inom Vårdcentralen Halland.

Om arbetsplatsen

Vårdcentralen Veddige är en trivsam vårdcentral och arbetsplats. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafik eller bil då vi endast ligger 20 minuter från centrala Varberg. Om du kör bil så har vi goda parkeringsmöjligheter och ligger nära motorvägsavfarten.

Vi ser oss som bygdens vårdcentral där vi tillsammans arbetar för patientens bästa och där alla hjälps åt. Här är vi cirka 30 medarbetare som arbetar med att ta hand om våra 8 200 listade patienter. Vi är ett team med stort engagemang och vill driva vårdcentralens utveckling framåt. För oss är det viktigt att patienten upplever det enkelt och välkomnande i sina kontakter med oss. Vi har även en filial i Bua.

På vårdcentralen har vi förutom läkar- och distriktssköterskemottagning även BVC, sjukgymnastik, arbetsterapeut, kurator och lab. Vi har även neurorehabilitering och det är en teambaserad verksamhet i Närsjukvården Halland. Det utvecklingskliv som vi behöver ta framöver är att skapa förutsättningar till en stabil personalgrupp samt fortsätta utveckla vårt bra samarbete mellan yrkesprofessionerna. 

Kvalifikationer

För att lyckas med uppdraget söker vi dig som har förmågan att tillsammans med dina medarbetare utveckla verksamheten mot önskade mål och resultat. Du arbetar långsiktigt och i nära samarbete med dina medarbetare.

Med god kommunikation och lyhördhet skapar du engagemang och delaktighet hos dina medarbetare samt visar dem tillit. Du ser arbetsmiljö som en avgörande faktor för att nå framgång och har medarbetarens så väl som verksamhetens utveckling och välmående i fokus. Du verkar för ett öppet klimat som får dina medarbetare att trivas och utvecklas.

Som chef är du närvarande och kommunikativ som vill utveckla och nå resultat. Du har en förmåga att fatta beslut samtidigt som du vill ha roligt på jobbet. Du är en förebild och dina värderingar genomsyrar ditt sätt att leda och stämmer överens med Region Hallands värdegrund. Du ser förmågan hos dina medarbetare och värdesätter deras kompetenser och kan delegera ansvar.

Krav

  • Adekvat högskoleutbildning, gärna med examen inom Hälso- och sjukvård eller motsvarande.
  • God förståelse för och kunskap om intäktsfinansierad och konkurrensutsatt verksamhet.
  • Erfarenhet av ledarskap
  • Har haft ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljöfrågor
  • Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Meriterande

  • God förståelse för och kunskap om vårdcentralsverksamhet.
  • Erfarenhet av att ha drivit och lett verksamhetsutveckling.
  • Erfarenhet av att leda en flerprofessionell arbetsgrupp.

Det är meriterande om du har genomgått vårt utvecklingsprogram Morgondagens ledare.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuer är planerade att genomföras vecka 17-18. I denna rekrytering kommer tester att tillämpas som en del i vårt urvalsarbete. Tester är aktuellt för slutkandidater och kommer att ske via ett upphandlat företag under vecka 19.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Fackliga kontaktpersoner:

Ann-Helén von Braun, Hallands läkarförening: 0346-56 000 (vxl)
Anna Franzen, Saco: 0300-56 92 59
Maria Björk, Vårdförbundet: 0300-56 92 53
Charlotta Andersson, Vision: 0724-566551
Charlotte Karlsson, Kommunal: 070-2652374

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%. Du anställs i en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/332
Kontakt
  • Anna Rundberg, 035-134800
Publicerat 2024-03-22
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb