Kultur o skola, Folkhögskolor, Katrinebergs folkhögskola

Är du genuint intresserad av att vara lärare där du gör avgörande skillnad så kan denna tjänst vara något för dig. Vill du arbeta med pedagogik och ämneskunskap, utveckla dina pedagogiska förmågor? Vill du vara med och bidra med dina kunskaper och känna att du gör skillnad?

Vår målgrupp är unga vuxna som, av olika anledningar, inte har gått raka vägen genom gymnasiet. Hos alla våra studerande finns en längtan att klara studier och komma vidare i livet. Folkhögskolan som skolform bjuder på goda möjligheter för att lyckas med detta. Folkhögskolan ska motsvara gymnasieskolans kurser och vi arbetar med omdömen i stället för betyg som ger en större frihet att följa deltagarnas process.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär huvudsakligen undervisning på vår allmänna kurs på grund- och gymnasienivå. Du ska planera, genomföra och följa upp undervisning för våra deltagare samt andra uppgifter som ingår i läraruppdraget. Som lärare hos oss behöver du sträva efter att hitta olika verktyg för att nå fram till de studerande. Det är meriterande om du har arbetat med studerande som har olika inlärningssvårigheter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter hos oss är:

Bedriva matematikundervisning på grundskole- och gymnasienivå. Vara en del i arbetslaget för våra allmänna kurser. Att delta i övergripande arbete och utvecklingsarbete för hela folkhögskolan.

Beroende på kompetens och behov så kan viss undervisning ske på andra linjer, innefatta andra uppdrag samt ske på annan plats än Vessigebro.

Om arbetsplatsen

Inom Region Hallands kultur- och skolförvaltning finns det tre skolor: Katrinebergs folkhögskola, Löftadalens folkhögskola och Munkagård, som är ett naturbruksgymnasium.

Folkhögskolans mål är att stärka och utveckla demokratin, göra det möjligt för ökad mångfald av människor att påverka sin livssituation, utjämna utbildningsklyftor och öka delaktigheten i kulturlivet.

Som lärare hos oss får du vara en del av en kreativ arbetsplats med möten och samtal. Inom ramen för dina ämnen lägger du själv upp egen plan och bedriver din undervisning med stor frihet.

Katrinebergs folkhögskola ligger i natursköna Vessigebro, 10 km nordost om Falkenberg. Skolan har funnits sedan 1873 och är en av landets äldsta folkhögskolor. Vi har ca 200 vuxenstuderande deltagare. Många av de studerande bor på skolans internat, vilket både skapar en social gemenskap och gör folkhögskoletiden till en unik upplevelse. Skolan har ett brett utbud av olika utbildningar inom bland annat film, hälsa, idrott, konst och skådespeleri. Här skapar de studerande viktiga verktyg för att förverkliga sina framtidsplaner och bli klokare på sig själva, livet och omvärlden.

Skolan bedriver även konferensverksamhet och Bed and breakfast.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad folkhögskollärare med kompetens i matematik alternativt dig som är gymnasielärare inom området. Folkhögskoleerfarenhet är meriterande. Du får gärna ha något mer ämne och ett brinnande intresse för något område.

Du har goda ämneskunskaper och en förmåga att entusiasmera för att nå en hög måluppfyllelse. Du arbetar aktivt med bland annat formativ bedömning för att ge varje deltagares goda förutsättningar att nå sina mål. Du ska kunna individanpassa undervisningen efter deltagarens behov och är van vid att använda dator som pedagogiskt hjälpmedel och administrativt stöd.

Du har förmåga att förklara problem och information för olika mottagare och ur olika perspektiv. Du uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang. Det är vi tillsammans som skapar förutsättningar att lärande ska ske och att målen nås. Att samarbeta i arbetslag är för oss en självklarhet och vi gör varandra bra.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% Kvällstjänstgöring 4 gånger per termin
Ort Vessigebro
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/736
Kontakt
  • Peter Carlsson, Rektor, 0346-57513
Facklig företrädare
  • Madelene Karlsson, SACO Lärarnas riksförbund, 035-227625
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tillbaka till lediga jobb