Hallands Sjukhus

Nu söker vi en avdelningschef som tillsammans med sina medarbetare vill vara med och utveckla vår kardiologiska vårdavdelning.

Är du den kommunikativa och förtroendeingivande ledare vi söker?

Om arbetsplatsen

Avdelning 5C är en kardiologisk vårdavdelning med 25 vårdplatser, varav 4 HIA platser. Vi har möjlighet att övervaka 21 patienter i hjärtövervakning på 5C och 4 patienter i ischemiövervakning på HIA. Patienterna kommer huvudsakligen från akutmottagningen, men vi har även planerade inläggningar från Hjärtmottagningen samt övertag från andra sjukhus. Vanligt förekommande diagnoser på avdelningen är hjärt- och kärlrelaterade sjukdomar, arytmier, hjärtsvikt samt pre- och postoperativ vård i samband med kranskärls-, klaffoperationer, pacemaker- och ICD-inläggningar.

Som avdelningschef ansvarar du för verksamheten på avdelningen. Du är närmaste chef för sjuksköterskor och undersköterskor, men har också ett övergripande ansvar för utveckling av verksamheten.

På Medicinkliniken är ledarskapet betydelsefullt för att skapa en stimulerande och lärande miljö, där vi med patientsäkra och effektiva arbetssätt kan möta framtidens utmaningar inom vården. Vi söker därför dig som med engagemang vill vara med och fortsatt driva detta arbete!

Arbetsuppgifter

Som chef i Region Halland har du två uppdrag: att styra och leda med fokus på resultat samt att engagera och motivera dina medarbetare. I ditt dagliga arbete ingår planering, ledning och uppföljning av verksamheten. Som chef i första linjen företräder du Region Halland som arbetsgivare och ansvarar för verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi för drygt 50 anställda.

Du följer upp, analyserar och utvärderar resultat avseende verksamhetens uppdrag och mål. Tillsammans med medarbetarna arbetar du med ständigt utvecklings- och förbättringsarbete, alltid med patientens bästa i fokus. Som avdelningschef hos oss engagerar och motiverar du dina medarbetare. Du kommunicerar tydligt och förankrar mål och strategisk riktning. Du är tillgänglig, närvarande och ger återkoppling på resultat för att skapa förutsättningar för medarbetarna att nå förväntade prestationer. Du lyssnar och skapar förutsättning för dialog och lärande så att samtliga medarbetare har möjlighet att vara delaktiga. Du arbetar i nära samverkan med specialitetsansvariga läkare inom neurologi och njurmedicin.

Du är direkt underställd verksamhetschefen för Medicinkliniken och kommer ingå i klinikens ledningsgrupp.

Som chef i Region Halland anställs du i en tillsvidareanställning i din grundprofession, med ett förordnande som chef i fyra år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller har en annan för tjänsten adekvat hälso- och sjukvårdsutbildning arbetsgivaren finner lämplig. Tidigare chefsuppdrag med gott resultat är meriterande.

Du har förmåga att etablera goda relationer, leda och motivera dina medarbetare. Vidare ser vi att du har god kommunikationsförmåga och att du är strukturerad i ditt arbetssätt. Du vill utveckla din verksamhet, dina medarbetare och ditt eget ledarskap och du trivs med att leda en verksamhet i förändring.

Som chef präglar din personlighet verksamheten. Därför är det viktigt att du har du en god självinsikt och förståelse för hur det egna beteendet påverkar andra, med värderingar som stämmer överens med Region Hallands värdegrund. För att klara uppdraget behöver du även ha systemkompetens, det vill säga förståelse för den egna rollen och hur helhetens delar fungerar tillsammans inom hälso- och sjukvården. I din ledarroll har du förmågan att skapa förståelse genom att förmedla sammanhanget. Erfarenhet av avdelningens sektioner och ledarskap är meriterande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/686
Kontakt
  • Niklas Liljeroth, Tf. Verksamhetschef, 073-8510600
Facklig företrädare
  • Anette Nilsson, Vårdförbundet, 0340-580268
  • Zekiye Sürer, Kommunal, 0340-481018
  • Annika Bengtsson-Jönsson, Vision, 0340-481471
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Tillbaka till lediga jobb