Hallands Sjukhus Halmstad och Varberg

Nu utökar vi med ytterligare en kompetent kodare. Vi söker dig som är medicinsk sekreterare och som har en utbildning i sjukdomsklassifikation. I denna roll får du möjlighet att vara med och utveckla en nyöppnad avdelning inom Hallands sjukhus, Klassifikationsavdelningen. Avdelningen har det övergripande ansvaret för sjukdomsklassifikation av all slutenvård inom Hallands sjukhus. Här finns goda möjligheter att själv utvecklas i din egen roll och bli en ”superkodare”.

Arbetsuppgifter

  • Diagnos- och åtgärdskoda epikriser för samtliga slutenvårdstillfällen på Hallands Sjukhus
  • Arbeta för en ökad kvalitet och effektivitet i diagnos- och åtgärdskodning för slutenvården
  • Support, råd och stöd till Hallands sjukhus verksamheter
  • Information/utbildning och kompetensutveckling till vårdgivare och medicinska sekreterare inom öppenvården
  • Utarbeta ett arbetssätt för granskning av regionvårdsfakturor
  • Förbättringsarbete och framtidsarbete för Hallands sjukhus
  • Delta i och driva nätverk, projekt och utvecklingsarbeten, både nationellt, regionalt och inom Hallands sjukhus

En av avdelningens mål är att öka kvalitén och förbättra möjligheten till uppföljning. För att nå det målet behöver vi bl.a. säkerställa beskrivningen av den vård Hallands sjukhus ger, öka sjukhusets förmåga att leda och styra faktabaserat samt ta fram ett standardiserat arbetssätt för uppföljning av köpt och såld vård.

Ett annat mål för avdelningen är att skapa en bra arbetsmiljö med god kvalité och högre säkerhet i kodningsprocessen. En del av utvecklingen handlar om att använda resurser och kompetens på rätt sätt.

Du kommer att arbeta på en avdelning där vi är indelade i två team, ”opererande” och ”icke opererande”. Det finns möjlighet för dig att endast arbeta i grundfunktionerna som innefattar diagnos- och åtgärdskodning men även möjligheter att utveckla dig själv, avdelningen och rollen framåt. Tillsammans är vi ett starkt, glatt och härligt gäng, där vi värderar varandras styrkor och arbetar tillsammans som ett lag!

Placeringsort är Halmstad eller Varberg utifrån önskemål hos sökande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har vårdadministrativ utbildning med erfarenhet att arbeta som medicinsk sekreterare. Utbildning inom sjukdomsklassifikation är ett krav för att söka tjänsten.

För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du är en strukturerad och noggrann person som självständigt kan planera och genomföra uppdrag. Du har förmåga att samarbeta och arbeta i team och är lyhörd för verksamheternas behov. Du behöver också ha en pedagogisk förmåga och kunna anpassa sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi välkomnar din ansökan om du vill vara med och arbeta på en lärorik och utvecklande avdelning där din kompetens värdesätts högt och där du tillsammans med dina kollegor bidrar till en viktig del i Hallands sjukhus arbete.

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad eller Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/651
Kontakt
  • Malin Ranne, Avdelningschef, 070-2004934
  • Iréne Eriksson, Strateg , 0729-626808
Facklig företrädare
  • Slavica Olander, Vision, 0340-481000(vxl)
Publicerat 2023-05-09
Sista ansökningsdag 2023-05-29

Tillbaka till lediga jobb