Psykiatrin Halland har sommarjobbet för dig!

Vi söker entusiastiska ungdomar som vill göra skillnad i sommar! På psykiatrin behöver vi hjälp med att aktivera och glädja våra patienter. Som sommarjobbare kommer du att ha möjlighet att ge våra patienter en positiv upplevelse och samtidigt skaffa värdefull erfarenhet för din egen utveckling.

Det här innebär sommarjobbet

Ett sommarjobb inom vården innebär att du gör en positiv skillnad för människor i behov av vård och omsorg. Arbetsuppgifterna är varierande och du träffar många människor med olika behov. 

Vi söker dig som är entusiastisk, kreativ och har ett genuint intresse av att hjälpa andra. En viktig roll i detta sommarjobb handlar om att motivera och engagera våra patienter till aktiviteter som du håller i. Som aktivitetsansvarig planerar och genomför olika aktiviteter inom psykiatrins heldygnsvård och du kommer att vara en positiv och uppmuntrande förebild för patienterna. Det kan handla om allt från fysiska aktiviteter till att du spelar eller sjunger för dem, målar tillsammans med dem eller ordnar trevligheter som quiz eller bingo.

Utöver aktivering för patienterna kommer du även att utföra enklare arbetsuppgifter som exempelvis:

 • Förbereda frukost, lunch och fika
 • Vistas med patienter i de allmänna utrymmena, samtala och socialisera sig med dem. 
 • Plocka upp och sortera tvätt 
 • Plocka upp i förråd 
 • Renbäddning i patientrum 

Du kommer naturligtvis att få en god handledning av våra erfarna sjuksköterskor och skötare.

Om psykiatriska kliniken i Varberg

Vuxenpsykiatrisk heldygnsvård innebär att patienterna tillfälligt är inlagda på avdelningarna. I Varberg har vi fyra avdelningar för heldygnsvård. Här kan du läsa mer om vad psykiatrisk specialistvård innebär.

Psykiatrin Halland - Region Halland 

Om dig

Vi söker en dig som är entusiastisk, kreativ och engagerad i hälsa och träning samtidigt som du är intresserad av att få en inblick i vården. Du gillar att vara kreativ, kanske målar du, sjunger eller spelar något instrument? Du kanske håller på med fysisk träning av något slag. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att motivera och inspirera andra och att du har hållit i någon kurs eller något pass. Du kanske har lett gympapass eller så har du kanske erfarenhet av att vara fotbollstränare eller något liknande. Eller så har du erfarenhet av att sjunga och/eller spela för en grupp människor. Det viktiga är att du är kreativ och bra på att uppmuntra andra till att delta i aktiviteter.

Som person är du ansvarsfull, noggrann och har ett genuint intresse för att hjälpa människor. Vi ser också att du är lyhörd och empatisk. Tidigare erfarenhet inom vården är inget krav, men det är viktigt att du har ett positivt förhållningssätt och är öppen för att lära dig nya saker. Du måste ha fyllt 18 år.

Du är en social och kommunikativ person som har lätt för att prata med människor och möta dem på deras villkor. Du vågar ta för dig och du är bra på att engagera och uppmuntra andra. 

Som sommarjobbare i denna roll hos oss får du möjlighet att:

 • Skapa meningsfulla och roliga aktiviteter för patienter
 • Bidra till patienternas välbefinnande och hälsa
 • Utveckla din kreativitet och ledarskap
 • Få värdefull erfarenhet inom sjukvården och vården

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad Det finns möjlighet att arbeta 4 eller 8 veckor sommaren 2023.
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/625
Kontakt
 • Frida Lindh, Avdelningschef avd. 22, 0340-481000(vxl)
 • Juan Carlos Zamorano, Avdelningschef avd. 20/21, 0340-481000(vxl)
 • Anna Bysell, Avdelningschef avd. 23, 0340-481000(vxl)
Facklig företrädare
 • Charlotte Karlsson, Kommunal, 070-2750664
Publicerat 2023-05-10
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb