Region Halland, Regionkontoret

Vi söker nu en erfaren och kompetent senior jurist för att ansluta till vårt team. Som jurist här kommer du att spela en avgörande roll i att tillhandahålla rättslig expertis och stödja våra regionala verksamheter i juridiska frågor. 

Om arbetet

Som regionjurist hos oss kommer du att främst arbeta med juridiska frågor kopplat till regionstyrelsen, dess olika utskott och från regionkontoret som är Region Hallands centrala förvaltning, samt till regionens andra förvaltningar och bolag.

Vi arbetar främst i form av en rådgivande roll inom offentlig- och civilrätt. Du kommer även agera som Region Hallands ombud i mål och ärenden vid domstolar och myndigheter. 

Du kommer arbeta huvudsakligen med hälso- och sjukvårds juridik, offentlighet och sekretessfrågor och kommunalrätt. Här arbetar du tätt med en kollega som arbetar inom dessa områden. Ingen fråga är den andra lik och vi har ett öppet klimat i gruppen där vi hjälps åt och stöttar varandra där vi kan.

Om kansliavdelningen

Tjänsten är placerad på kansliavdelningen vid Regionkontoret i Halmstad. Regionkansliet hanterar
Regionstyrelse och Regionfullmäktige samt ett antal av regionens nämnder och externa samarbeten. På kansliet finns också regionens diarium och arkiv, nämndssekreterare och patientnämnd. Kansliet har kontakt med alla delar i organisationen och fungerar som ett nav i regionens styrning och ledning. Kollegiet präglas av en god samarbetsanda där vi gemensamt arbetar för regionens bästa. 

Kvalifikationer

Du har jurist- och/eller jur.kand.-examen med goda kunskaper inom det allmänjuridiska området och flerårig arbetslivserfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig förvaltning. Erfarenhet från kommunal, regional eller statlig tjänst är särskilt meriterande. Vi ser gärna att du är tingsmeriterad. Arbetet kräver förmåga att snabbt sätta sig in i juridiska frågeställningar både på bredden och på djupet.  

För rollen krävs en hög personlig integritet och mycket god samarbetsförmåga. Du är duktig på att kommunicera, är noggrann och strukturerad i hur du planerar och organiserar ditt arbete. Vidare är du trygghet i ditt utövande, vana att sätta dig in i komplexa juridiska spörsmål, och framför allt, att ha en självständig roll. Det vill säga att du har stor vana av att arbeta självständigt med stort eget ansvar för bedömningar och rådgivning.

Du har även en god analytisk och problemlösande förmåga samt en mycket god språklig analytisk förmåga. Vi ser att du är lyhörd, prestigelös, hjälpsam och att du har en förmåga att skapa goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Detta är ett föräldravikariat på ett år från 25/10-23. 

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/611
Kontakt
  • Henrik Lundahl, kanslichef, telefon:072-1487909
  • Isabella Lindholm, regionjurist, telefon:070-2076494
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via Region Hallands växel, telefon:035-134800
Publicerat 2023-05-03
Sista ansökningsdag 2023-05-26

Tillbaka till lediga jobb