Barn o ungas psykiska hälsa, Halmstad

Vi söker dig som vill arbeta i en ny verksamhet i Halland för barn och unga med lindrig till måttlig psykisk ohälsa.

Om arbetsplatsen

Ny verksamhet, Barn och ungas psykiska hälsa, startades 1 april 2021 i Halland vid två utbudspunkter, Kungsbacka och Halmstad. Nu tänker vi starta ytterligare en mottagning i Varberg. En av våra Halmstadkuratorer flyttar därmed över till ny mottagning och vi rekryterar därför till Halmstad.

Vårt uppdrag är att erbjuda barn och unga, från 6 till och med 17 år, med lindrig till måttlig psykisk ohälsa ett tillgängligt, patientsäkert, effektivt och jämlikt omhändertagande på rätt vårdnivå. Vi arbetar också med att stödja föräldraskapet och att tidigt upptäcka, förebygga och behandla psykisk och social ohälsa. Arbetet utgår från barnets/ungdomens perspektiv. För deras bästa ska alla bidra till att verksamheten genomsyras av gott bemötande, kompetens, helhetssyn, utveckling, säkerhet, samverkan och delaktighet. Genom att vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv av barnets hela vardag kan vi göra stor skillnad med riktade insatser genom exempelvis samtalsbehandling och föräldrastöd.

Vårt team består av psykologer, socionomer/kuratorer, sjuksköterskor, läkare och administrativa assistenter. Vi arbetar tillsammans och är alla måna om att utveckla verksamheten i ett regionövergripande perspektiv. Vi kommer att ha mycket samverkan med skolor och socialtjänst.

Det här får du arbeta med

Som socionom/kurator arbetar du med behandling individuellt och i grupp, fysiskt och digitalt. Du ger råd, stöd och behandling till barn och unga med lindrig psykisk ohälsa i tidigt skede, exempelvis vid oro, ångest, nedstämdhet, stress, psykosomatik och relationsproblem. Du ger även föräldrastöd samt samverkar med skola då detta bedöms vara av värde.

I dina arbetsuppgifter ingår bedömningssamtal som syftar till att bedöma barn och ungdomars psykiska mående och funktion, leda gruppbehandlingar, självständigt behandlingsarbete enskilt och med hela familjen. I arbetet, gemensamt med vårt tvärprofessionella team, ingår att samverka med andra barn- och ungdomsverksamheter inom region och kommun.

Vi söker

Vi söker dig som är utbildad socionom. Du besitter goda kunskaper gällande barn och ungas psykiska hälsa och kunskaper inom KBT är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av stöd och behandling till barn och unga med psykisk ohälsa samt föräldrastöd. Det är meriterande med legitimation som hälso- och sjukvårdskurator.

Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav, likaså giltigt B-körkort då resor i tjänsten förekommer.

För att du ska trivas hos oss

För att trivas i arbetet bör du ha en god förmåga att själv strukturera, planera och fokusera på ditt arbete. Du har ett stort intresse av arbete med barn, unga och deras familjer. Du är lugn som person och har en god förmåga att lyssna och kommunicera och är också bra på att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du tycker om att ge rådgivning, har förståelse för hur andra tar till sig information och har förmågan att göra en bedömning om fortsatt kontakt. Vi ser gärna att du har ett nytänkande i arbetsrelaterade frågor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt

Vi värderar barnet och familjens delaktighet i ett gemensamt teamarbete med fokus på patientsäkerhet. Vi värderar också en öppen arbetsmiljö där medarbetarna får frihet att utvecklas under eget ansvar.

Vi erbjuder dig

Som socionom/kurator på mottagningen medverkar du till att stärka barn och ungas psykiska hälsa samt att ge stöd till föräldrar. Du kommer att få arbeta i ett team som stöttar varandra och har högt i tak. Vi ställer oss positiva till kompetensutveckling och vidareutveckling. För oss är det viktigt att du trivs och utvecklas i ditt arbete. Klicka här för att läsa mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden, vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/432
Kontakt
  • Helena Morténius, Avdelningschef, 072-9626707
Facklig företrädare
  • Dragica Grahovac, Saco, 073-3021543
Publicerat 2023-03-23
Sista ansökningsdag 2023-04-07

Tillbaka till lediga jobb