Hälsa och funktionsstöd, Habiliteringen Halland

Tycker du om att arbeta i team och vill ha ett intressant och utvecklande jobb? På habiliteringen är vi med och bidrar till att personer med olika funktionsnedsättningar ska kunna leva så självständigt som möjligt.

Arbetsuppgifter

Vi arbetar i ett tvärprofessionellt team med avsikt att se personen i ett helhetsperspektiv. En hög delaktighet är en förutsättning för vårt arbete. Arbetet sker i nära teamsamverkan och förläggs både på och även utanför enheten. Teamet består utöver logoped av arbetsterapeut, kurator, psykolog, sjuksköterska, fysioterapeut/sjukgymnast och specialpedagog. Kopplat till barnteamen har vi även läkare och dietist.

Hos oss på habiliteringen arbetar du med bedömning, behandling och uppföljning av oralmotoriska svårigheter, tal- språk- och kommunikationssvårigheter samt ät- och sväljssvårigheter. Du gör även utprovning och förskrivning av kommunikationshjälpmedel. En stor del av arbetet består i att ge information, utbildning och handledning till vårdnadshavare och andra i patientens nätverk, exempelvis förskola/skola. I viss mån sker direkt behandling med patient. Det kan också bli aktuellt att hålla föräldragrupper i Tecken som AKK (TAKK). Det förekommer regelbundet gemensam konsultation med andra specialistmottagningar som specialisttandvården och Mun-H-Center. 

På habiliteringen arbetar vi med samtal, hjälpmedel, vardagsstrategier, långsiktighet och att skapa möten mellan människor. Vårt arbete baseras på delaktighet och respekt för människors inneboende värde och självbestämmande. Det är ett jobb med stor bredd och variation och som innebär eget ansvar men också nära samarbete med dina teamkollegor. 

I denna rekrytering söker vi en tillsvidareanställning 100% till Falkenberg och ett vikariat på 80%, eller enligt överenskommelse, i 6 månader till Varberg. Ange i din ansökan vilken av tjänsterna som du söker. 

Om arbetsplatsen

Habiliteringen i Varberg/Falkenberg är en av tre mottagningar i Halland som ger habiliterande insatser till barn, unga och vuxna med olika former av funktionsnedsättningar. Avdelningen är indelad i tre team varav två arbetar med barn upp till 18 år och ett med vuxna från 18 år. På avdelningen finns en stor samlad erfarenhet och en lust och vilja till ständig utveckling för att möta patienternas behov på bästa sätt. 

Hos oss får du en individuell introduktion och erbjuds yrkes- och teamhandledning och deltagande i regelbundna yrkesträffar. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad logoped, alternativt snart klar med din utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet som logoped inom habiliteringsverksamhet. Det är en fördel om du har kunskaper och kännedom om Alternativ Kompletterande Kommunikation (AKK).

För att lyckas och trivas i denna roll ser vi att du har ett pedagogiskt förhållningssätt och kan på ett tydligt och enkelt sätt presentera och kommunicera information. Du har erfarenhet av och uppskattar att arbeta såväl i team som självständigt. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta i digitala system och program och kan enkelt sätta dig in i dessa ser vi det som meriterande. 

Du är öppen för förändringar och nya idéer som bidrar till att förbättra verksamheten och delar även med dig av din kunskap. Du har en god förmåga att skapa goda relationer till patienter och medarbetare. För tjänsten är det viktigt att du är initiativtagande, flexibel i ditt arbetssätt och har god förmåga att samarbeta. För att säkerställa en god och säker kommunikation med kollegor, patienter/kunder och övriga kontakter ställer vi krav på goda kunskaper i svenska språket, tal som skrift. Fördel om du har B-körkort. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och intervjuer, vilket innebär att du kan komma att kallas på intervju innan sista ansökningsdag.

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret då du på barnhabiliteringen kommer arbeta ensam med barn. 

Intervjuer planeras att hållas i vecka 15. 

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vad vi kan erbjuda dig som anställd.
Förmåner - Region Halland

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Falkenberg eller Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/359
Kontakt
  • Julia Wramling, Avdelningschef, 0766-957442
  • Gertrud Lillieroth, Sektionsledare, 0725-657871
Facklig företrädare
  • Emma Cederlund, Saco, 0300-565211
Publicerat 2023-03-27
Sista ansökningsdag 2023-04-06

Tillbaka till lediga jobb