Närsjukvården Halland

Vi söker dig som vill kombinera en tjänst som läkare på vårdcentral med ett uppdrag som medicinsk rådgivare närmast Områdeschefen för Vårdcentralen Halland. Du kommer vara en del av ledningen och arbeta tillsammans med Chefsläkare för Närsjukvården, Verksamhetsutvecklare och MLA på vårdcentralerna.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som specialist i allmänmedicin omfattar det breda allmänmedicinska området. Du har såväl planerad som akut patientmottagning och du möter både barn och äldre. Det är viktigt för oss att vården har patienten i fokus och sker på rätt vårdnivå med respekt för individen i ett gott samarbete professionerna emellan. Vi är måna om att skapa goda förutsättningar för utbildning. Handledning av AT- och ST-läkare är en del av vårt dagliga arbete. Även digitala arbetssätt är en del av vår vardag.

I uppdraget som Medicinsk Rådgivare kommer du vara Omvårdschefens på Närsjukvårdens främsta medicinska rådgivare inom Närsjukvården. Du kommer vara delaktig och ansvarig för våra övergripande och verksamhetsgemensamma frågor samt bistår verksamhetscheferna och MLA i deras arbete gällande medicinska frågor och strukturer.

Tillsammans med Chefläkare för Närsjukvården och staben är du en självklar del i beslut och förändringsarbete. Där kommer du få initiera förändringar likväl som förbättringar kring utveckling, kvalitet och patientsäkerhet samt är delaktig i vårt löpande arbete gällande medicinska riktlinjer, rutiner och utveckling.

Tillsammans med dig bildar vi en arbetsgrupp som präglas av hög kompetens, stort engagemang och hög arbetsglädje. Vi har högt satta mål och vill att alla skall vara delaktiga i de processer som leder verksamheten framåt. 

I rollen kommer du även att agera representant för Vårdcentralen Halland/Folktandvården Halland såväl internt inom Region Halland som externt på Områdeschefens uppdrag. Det är viktigt att kunna och vilja leda goda samarbeten framåt och upprätthålla god dialog till våra kollegor inom och utanför organisationen.

Denna tjänst är ett delat uppdrag med möjlighet till 60% klinisk tjänstgöring och 40% som Medicinsk Rådgivare. Den kliniska tjänstgöringens placeringen sker efter överenskommelse. Arbete kan ske på distans.

Om arbetsplatsen

I Närsjukvården Halland ingår de offentligt drivna Vårdcentralen Halland, Folktandvården, en Palliativ vårdavdelning och fler särskilda uppdrag. Vi arbetar för att vara en hälsoaktör i framkant och våra 1100 medarbetare är nyckeln i verksamheten för god vård till invånarna. Gott bemötande och hög tillgänglighet är ledord för att möta våra invånares behov. För att lyckas tror vi på samarbete mellan alla våra olika kompetenser. Vi satsar på kompetensutveckling, forskning och bra arbetsmiljö för ständig utveckling av vår verksamhet.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs att du är Specialist i allmänmedicin. 

Har du tidigare varit i kontakt med Region Halland och har förståelse för vårt arbete är det meriterande. Vi ser gärna att du har någon form av erfarenhet av förändringsledning eller processledning där du kan sätta former och hitta rätt kontaktytor.

Du är bra på att skapa kontakter och underhålla relationer. Vidare är du utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du har den kommunikativa förmåga som krävs för att arbeta strategiskt och operativt med långsiktiga mål, där patienterna är i fokus. Vi ser att du har vilja och förmåga att arbeta över professions- och verksamhetsgränser på ett kreativt och innovativt sätt.

Tjänsten ställer krav på att du är drivande och har förmåga att genomföra och planera en vardag med både den kliniska kollen och den ledningsfunktionella rollen. Som person är du kvalitetsmedveten och arbetar noggrant mot en hög kvalitetsstandard.

Vi ställer även krav på god samarbetsförmåga och att du kan relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Vi jobbar gärna i team och med en öppen och prestigelös inställning bidrar du till ett förtroendefullt och produktivt arbetsklimat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Placering sker efter dialog
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1280
Kontakt
  • Anna Rundberg, Områdeschef, 0720854094
Facklig företrädare
  • Ann-Helén von Braun, Hallands läkarförening, 0346-56237
Publicerat 2022-09-26
Sista ansökningsdag 2022-10-23

Tillbaka till lediga jobb