Regionkontoret

Vill du vara med och leda en samhällsviktig verksamhet under förändring? Bygger ditt ledarskap på ett personligt engagemang och tilltro till medarbetaren? Bli då en del av vårt team och led utvecklingen av specialister inom Regionfastigheter!

Arbetsuppgifter

Som chef i Region Halland har du två uppdrag: att styra och leda med fokus på resultat samt att engagera och motivera dina medarbetare. Du är arbetsgivarens representant och du företräder Region Halland, genom att du har förståelse för Regionfastigheters del i organisationen.

Du anställs i en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Som chef för avdelningen leder och utvecklar du verksamheten, med ett direkt personalansvar för ca 15 medarbetare med olika specialistroller inom Regionfastigheter. Vår organisation är uppbyggd av både linje- och processbaserad styrning vilket medför ett ökat fokus på att optimera helheten ur ett kundperspektiv. Där vi levererar till samtliga förvaltningar inom Region Halland.

Vår huvudprocess är förvaltning av Region Hallands fastighetsbestånd. Vårt uppdrag är att ha ett förvaltningsövergripande perspektiv och verkställa beslut i enlighet med Region Hallands visioner, strategier och mål. Du är direkt underställd fastighetschefen och ingår i ledningsgruppen.

Du ansvarar ytterst för linjestyrningen genom att ta ansvar för din avdelnings resurser, leveranser och resultat enligt tilldelad budget. 

Om arbetsplatsen

Regionfastigheter är en avdelning inom Regionkontorets ekonomiavdelning. Vi ansvarar först och främst för bygg-, förvaltnings- och hyresfrågor. Det innebär att vi aktivt stödjer regionens verksamhet med ändamålsenliga lokaler, god miljö och anpassad infrastruktur. Vår verksamhet kan också uttryckas i fastigheter och kvadratmeter: vårdcentraler, sjukhus, skolor, tandläkar- och psykiatrimottagningar. Totalt 440 000 kvadratmeter med många och olika byggprojekt och ca 90 inhyrda kontrakt.

Regionfastigheter består idag av två avdelningar, Förvaltning och Bygg- och projekt. Den avdelning du tillträder är för verksamheten ny, och blir vår tredje avdelning, då Regionfastigheter expanderar för att möta nya uppdrag, politiska beslut och samhällsviktiga faktorer. Utformningen av processerna inom avdelningen kommer att tas fram i dialog med fastighetschef och verksamhetsutvecklare.

Vi arbetar för att vara tillräckligt robusta för framtida behov. Med vår tekniska specialistkompetens är Regionfastigheter ett stöd i tekniska frågor inom hela Region Halland och utvecklar den tekniska standarden

Kvalifikationer

Vi söker dig med för tjänsten relevant universitets- eller högskoleutbildning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

För tjänsten ska du ha tidigare dokumenterad erfarenhet av personal- verksamhets- och arbetsmiljöansvar. Du ska även ha erfarenhet från kravställning och uppföljning i byggprojekt, fastighetsförvaltning samt från arbete i processorienterad organisation.

Meriterande är om du har erfarenhet av arbete med ekonomi-, fastighets- och lokalfrågor inom offentlig verksamhet. Det är även fördelaktigt om du har erfarenhet av strategiskt planeringsarbete då avdelningen ansvarar för att ta fram planer för den tekniska försörjningen för fastighetsbeståndet.

Arbetet innebär mycket frihet under ansvar varför du behöver vara självgående och initiativtagande i din planering och i din samverkan med andra. Du har ett brett perspektiv på frågor och ser till Regionfastigheters övergripande uppdrag. Du söker samarbete och har förmågan att skapa tydlighet för andra i komplexa frågor. Du är strukturerad och kan arbeta mot mål med både kort och långt tidsperspektiv. Du är också intresserad av att påverka och övertyga för att det ska leda till Region Hallands bästa.

Vi söker dig som är tydlig i kommunikationen, lyhörd och har lätt för att etablera och utveckla goda relationer. Du har förmågan att förstå verksamheternas utvecklingsbehov och hur Regionfastigheter kan underlätta den utvecklingen. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är säkerhetsklassad i nivå 3 och hanteras enligt rutin. 

Vi planerar att genomföra intervjuer under vecka 25.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% Du anställs i en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/561
Kontakt
  • Linda Klawitter, Bitr. Fastighetschef, 0702082894
Facklig företrädare
  • Jeannette Miller, Vision, 073-1432084
  • Cecilia Leman, Saco, 0766-955215
  • Fredrik Solvang, Saco, 0766-964599
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb