Regionkontoret, IT och Digitalisering

Var med och bidra när vi accelererar digital transformation inom Region Halland! Vi söker en nyfiken och engagerad avdelningschef som brinner för att utveckla och förvalta våra interna stödapplikationer som gör vardagen smartare och enklare. Här ingår du i ett av tre verksamhetsområden inom Region Hallands moderna It- och digitaliseringsorganisation och får möjligheten att verka i en samhällsnyttig verksamhet med höga ambitioner och hallänningen i fokus.

Om arbetsplatsen

I Region Halland har vi en hög ambitionsnivå i vår digitaliseringsresa och i takt med att vi accelererar digital transformation behöver vi möta verksamhetens behov på ett mer effektivt sätt. För att möta behoven söker vi nu ny energi och utvecklingsriktad ledningskraft till verksamhetsområdet Digitalisering av stöd och en avdelning med något ny tappning.

Fokus för avdelningen ligger på våra interna stödsystem som förvaltas och utvecklas i Region Hallands organisation, exempelvis inom området HR, ekonomi, diarie- och e-arkiv. Avdelningen ansvarar för cirka 150 applikationer med olika behov av förvaltning, arbetsprocesser och struktur för att åstadkomma en stabil och säker drift.

De applikationer vi hanterar är viktiga för organisationens totala digitala mognad och förutsättningar för digitalisering och kan vara av stor komplexitet för oss som förvaltar dem. Vi strävar alltid efter en smartare och enklare vardag för de som arbetar, tar del av vår service eller på något sätt kommer i kontakt med Region Halland.

Som avdelningschef ansvarar du för ca 18 medarbetare med möjlighet att utöka avdelningens resurser utifrån de behov som finns. Som chef ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområdet tillsammans med verksamhetschef och tre avdelningschefskollegor samt är en viktig del av IT och digitaliserings chefsgrupp där 12 engagerade och drivna chefskollegor ingår.

Arbetsuppgifter

Som avdelningschef ansvarar du för att driva vidareutvecklingen av Region Hallands förmåga att utveckla och förvalta våra interna stödapplikationer som främjar en stabil och säker drift, parallellt med nya perspektiv, innovation och utveckling.

Region Hallands IT och digitaliseringsverksamhet arbetar i tätt samarbete med regionens verksamheter och en av dina viktigaste uppgifter blir att arbeta i partnerskap inom regionen för att identifiera och realisera utvecklingsbehov.

Som chef i Region Halland har du två uppdrag: att styra och leda med fokus på resultat samt att engagera och motivera dina medarbetare. Du är arbetsgivarens representant och du företräder Region Halland, vilket innebär att du har förståelse för organisationen som helhet. Du anställs i en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Tjänstens placering är i Halmstad eller Varberg utifrån dina önskemål, men resor i länet ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker en engagerad ledare med förmågan att uppmuntra nytänkande samtidigt som du har ett gott omdöme i prioriteringar för att säkerställa en stabil och säker drift, med applikationsförvaltning i fokus. Du har ett särskilt intresse att leda i komplexa strukturer och har förmåga att leda i olika sammanhang. Du handlar i enlighet med fattade beslut och riktlinjer och skapar tillit och lojalitet till dina medarbetare. 

Vidare har du förmåga att anpassa dig snabbt efter ständiga förändringar i såväl omvärld som invärld och ser kompetensutveckling och nätverkande som viktigt för att lyckas. Du är trygg som ledare och har ett genuint engagemang för att utveckla Halland som den Bästa livsplatsen tillsammans med dina medarbetare och kollegor. Du drivs av samarbete och ser kunskapsutbyte och kommunikation som viktiga inslag i ditt ledarskap.

Du har akademisk examen inom IT/systemvetenskap eller annan utbildning och motsvarande erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av och god förmåga att leda och utveckla grupper och andra ledare såsom specialister med hög IT-teknisk kompetens. Utbildning i utvecklande ledarskap och/eller förändringsledarskap är meriterande samt tidigare erfarenhet som chef i politiskt styrd organisation. Vi sätter stort värde vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval så du kan komma att kontaktas innan ansökningstiden gått ut.

Personlighet- och färdighetstester kan förekomma i Region Hallands chefsrekrytering.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% Du anställs i en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Ort Halmstad eller Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/555
Kontakt
  • Madeleine Solenhill, Verksamhetschef, 073-8673069
Facklig företrädare
  • Susanne Johansson, Kommunal, susanne.e.johansson@regionhalland.se
  • Jeannette Miller, Vision, 073-1432084
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb