Psykiatrin Halland

På nationella patientenkäten och senaste AT-rankning ligger psykiatrin i Halland topp i Sverige. Vi har god tillgänglighet till våra mottagningar i regionen, tillgång till subspecialisering inom beroende och psykos samt bredd i våra allmänteam och yrkesroller. Vi har ett tydligt teampsykiatriskt arbetssätt, vilket gynnar arbetsmiljön. Psykiatrin i Halland utvecklas ständigt och står nu inför flera spännande utvecklingsprojekt.

Inom öppenvårdspsykiatrin finns i dagsläget ca 30 specialistläkare – vad sägs om att bli en av oss? Vi har nu lediga tjänster!

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär utredning, diagnostik och behandling. Som psykiatriker har du ett ansvar för hur teamets samlade arbete prioriteras och planeras. Handledning av underläkare och ST-läkare är en viktig del av dina arbetsuppgifter.

Våra mottagningar präglas av en mycket god arbetsgemenskap och arbetsmiljö. Kliniken jobbar aktivt med fortbildning och du har goda möjligheter att delta i utbildningar och kurser.

Du kommer att få arbeta med:

  • Psykiatriskt utrednings- och behandlingsarbete
  • Utvecklingsprojekt och dagligt förbättringsarbete

Som läkare hos oss har du mycket goda möjligheter att vara med och utveckla vården för våra patienter genom din kunskap och ditt engagemang. Möjlighet finns att ingå i jourlinjen i Varberg eller Halmstad beroende på bostadsort. För sökande från Göteborgsområdet eller från Skåne, kan nämnas att Halland erbjuder mycket goda pendlingsmöjligheter genom Öresundstågens täta avgångar.

Om arbetsplatsen

Öppenvården erbjuder teampsykiatrisk och nära vård och mottagningar finns i varje halländsk kommun. Vid de större mottagningarna finns en subspecialisering i Allmänteam, Beroendeteam och Psykosteam. Invånarnas tillgång till DBT-team säkerställs genom länsteam i Varberg och Halmstad. Det finns numera även tillgång till länsövergripande team för rTMS. Som medarbetare hos oss blir du också en del av en innovativ verksamhet. Vår strategiskt operativa agenda, Rätt vård i rätt tid, innebär ett fokuserat och långsiktigt arbete mot ökad kvalitet och effektiva flöden - utan onödig väntetid för patienterna.

Förbättringsarbete sker löpande och involverar alla medarbetare. Vi har moderna strukturer för daglig ledning, vilket innebär korta beslutsvägar och en snabb problemlösningsförmåga. Vi har team som kan arbeta med suicidprevention både traditionellt och enligt ASSIP. Dessutom har vi senaste åren spelat in flertalet professionella filmer för patienter och medarbetare - där de flesta är publikt tillgängliga: ett exempel främst för intern användning ser du här, medan denna är för anhöriga.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med affektiva sjukdomar och neuropsykiatri.

Både teamarbetet kring patienterna och det löpande utvecklingsarbetet på mottagningarna bygger på engagemang och god samarbetsförmåga. Du behöver vara tydlig och lyhörd i din kommunikation med patienter och anhöriga.

Du behöver ha god kompetens i svenska språket, både muntligt och skriftligt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval vilket innebär att du kan komma att bli kallad på intervju innan sista ansökningsdag.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt överenskommelse
Ort Halmstad eller Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1119
Kontakt
  • Johannes Engh, Läkarchef, 0340-481000(vxl)
Facklig företrädare
  • Andrei Hordouan, Hallands läkarförening, 0340-481000(vxl)
Publicerat 2023-09-20
Sista ansökningsdag 2023-10-10

Tillbaka till lediga jobb