Bemanningsenheten Halmstad

För att säkra vårdens övergångar från specialiserad vård till vård i kommunal regi eller närsjukvården utökar vi nu ytterligare Trygg Hemgång på Hallands sjukhus.

I nuläget arbetar sjuksköterskor, sjukgymnast och socionomer i Trygg Hemgång och vi välkomnar även arbetsterapeuter att söka.  Arbetet är ett självständigt och utvecklande arbete med fokus på patienten. I denna roll krävs ett engagemang i att samverka mellan olika aktörer såväl internt på sjukhuset som med Kommun och Närsjukvård. 

 

Om tjänsten

Vi söker nu kollegor till vårt team som är initiativtagande, kontaktskapande, självgående och tycker om att jobba under eget ansvar men även som lagspelare. Vårt team har en bred kompetens där alla delar med sig av sina kunskaper och där vi löser helheten tillsammans. Du behöver vara samarbetsvillig och en vilja att uppfylla vårt uppdrag och att ha patienten i fokus för att möjliggöra en trygg och säker utskrivning.

Tillsammans med dina kollegor i teamet arbetar du för att planera och genomföra utskrivningsplaneringar för de patienter som är inskrivna i slutenvård och som behöver vård och omsorgsinsatser via kommun, närsjukvård vid utskrivning från sjukhuset.

I uppdraget ingår även att identifiera de patienter som är på akutmottagningarna och där det inte finns en medicinsk indikation för inläggning av slutenvård. Där kan Trygg Hemgång initiera en kontakt med närsjukvård och kommunen, säkerställa eventuella hjälpmedel och lotsa patienten och anhöriga vidare mot rätt vårdnivå.

Om du är legitimerad sjuksköterska kan du söka en kombinationstjänst i vårdresursen. Vår funktion bemannas måndag-fredag dagtid och tjänstgöring sker på båda våra sjukhus, i Halmstad och i Varberg.

Kvalifikationer

Trygg hemgång är i nuläget bemannade med sjuksköterskor, sjukgymnast och socionomer. Till dessa tjänster söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska, arbetsterapeut eller sjukgymnast. Körkort B krävs, då resor mellan sjukhusen i Varberg och Halmstad ingår i tjänsten.

Vi ser gärna att du har en bakgrund från kommunal verksamhet och/eller socialtjänst alternativt att du har arbetat inom slutenvård och att du är engagerad och intresserad av dessa frågor.

Vi söker vi dig som är handlingskraftig och trygg i din yrkesroll. För att lyckas med uppdraget ser vi att du har en god pedagogisk förmåga och att du kan hålla många trådar i luften samtidigt. Du behöver även ha en god systemförståelse om sjukvårdens-, närsjukvårdens- och kommunens organisation.

Uppdraget kommer att ge dig kunskap kring vår organisation och du får möjlighet att testa din förmåga att verka i nära samarbete med många aktörer både inom Hallands sjukhus och utanför.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad och Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1115
Kontakt
  • Anna Nordgren, Avdelningschef, 035-131130
Facklig företrädare
  • Ann-Sofi Stjernström, Vårdförbundet, 0340-481468
  • Inger Johansson, Sveriges Arbetsterapeuter, 035-174584
  • Åsa Hedin, Fysioterapeuterna, 035-139065
Publicerat 2023-09-20
Sista ansökningsdag 2023-10-11

Tillbaka till lediga jobb