Region Halland

Halland ska vara den bästa platsen, både för boende, utbildning, arbete och företagande. Vi är på god väg - många väljer Halland. Läget, mellan två storstadsregioner, är gynnsamt och vi har en hälso- och sjukvård som toppar många nationella mätningar. Genom att leda på fakta, ta höjd för förändrade förutsättningar och kraftsamla tillsammans med andra samhällsaktörer har vi lyckats möta olika utmaningar på ett framgångsrikt sätt.

Samtidigt delar vi situation med resten av regionsverige där kompetensförsörjning är en av våra övergripande och komplexa utmaningar. HR är en nyckelfunktion när vi lägger samman perspektiven för att kunna erbjuda god välfärd även fortsättningsvis.

Vi söker en HR chef som både är funktionschef Regionkontoret, och ansvarar för de regionala processerna för kompetensförsörjning och analys.

Som HR chef är du en del av Regionkontorets Ledningsgrupp och rapporterar till HR direktören. I ledningsgruppen förväntas du bidra både med helhetssyn och HR-perspektiv i de många frågor som hanteras ledningsmässigt och tillsammans med den politiska nivån.

Du ingår också i Region Hallands HR ledning som leds av HR direktören och tillsammans med andra HR chefer i regionen tar ansvar för att hålla samman viktiga frågor för oss som arbetsgivare och i leder utvecklingen av de många områden som HR-funktionen hanterar. Du leder totalt 12 medarbetare, varav 10 medarbetare i de regionala teamen inom kompetensförsörjning och analys samt 2 HR partners som agerar det nära professionella stödet åt regionkontorets chefer.

Detta gör du i en organisation som strävar efter att förnya och anpassa sig utifrån de behov invånarna och medarbetarna har. Kompetensförsörjning är en förutsättning för våra verksamheter och en strategiskt viktig fråga och din roll är att utveckla arbetssätt och stöd inom attrahera, rekrytera, behålla och utveckla samt analys och HR nyckeltal. Det är en självklarhet för dig att HR processerna utgår från användaren och skapar ett värde för organisationen.  Du ser digitaliseringen som en möjlighet både för att hantera resursbehov i verksamheterna och som ett verktyg för att utveckla HR-processerna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • har relevant akademisk utbildning och mycket god kunskap om HR-arbete och dess olika områden
  • har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och med fackliga organisationer
  • har erfarenhet av arbete med HR frågor, i synnerhet kompetensförsörjningsområdet, i stora komplexa organisationer
  • är modig, nytänkande, tydlig, står upp för fattade beslut och har en god förmåga att samverka och skapa och behålla goda relationer.
  • är kommunikativ och har ett naturligt inkluderande ledarskap som främjar öppenhet och dialog
  • har goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen har vi valt att tillämpa löpande urval, vilket innebär att du kan komma att bli kallad på intervju innan sista ansökningsdag. I nuläget finns följande planerade intervjutider för första intervju: 27 september och 2 oktober. 

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Fackliga kontaktpersoner

Lennart Johansson, Vision - 070-311 30 85

Dragica Grahovac, Saco - 073-302 15 43

Charlotte Karlsson, Kommunal - 070-275 06 64

Anders Jönsson, Hallands Läkarförening - 0300-56 53 51

Margot Kamruddin, Vårdförbundet - 035-14 47 44

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1101
Kontakt
  • Indre Grimpe, HR-direktör, 070-6865194
Facklig företrädare
  • Se kontaktuppgifter ovan
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-09-29

Tillbaka till lediga jobb