Vårdcentralen Halland

Vi förstärker nu verksamheten ytterligare och söker specialistläkare till Läkarmedverkan i hemsjukvård.

Arbetsbeskrivning

Läkarmedverkan i hemsjukvård är ett uppdrag som går i linje med God och nära vård – En reform för ett hållbart hälso- och sjukvårdssystem. Uppdraget gäller hela Halland och innefattar ansvar för läkarinsatsen i kommunernas korttidsboenden samt akuta hembesök för patienter inskrivna i hemsjukvården i ordinärt boende.

Region Halland driver Läkarmedverkan i hemsjukvård med syftet att förbättra vården för de invånare som bor kvar hemma och har hemsjukvård samt på korttidsboenden. Målet är att patienter på kommunernas korttidsboenden samt de med hemsjukvård i ordinärt boende, och deras närstående, ska uppleva ökad trygghet, hög vårdkvalitet och god tillgänglighet. Vården sker nära patienten på rätt vårdnivå för varje enskild individ.

Vi söker dig som är specialistläkare med ett intresse för våra äldre invånare med behov av sjukvård nära sig. Du möter en spännande variation av arbetsuppgifter med stora möjligheter att påverka din egna arbetssituation. Arbetet består av telefonkonsultationer, hembesök i ordinärt boende samt rondarbete och läkarbesök på korttidsboenden.  

I arbetet ingår handledning av ST läkare som randar sig hos oss. En god samverkan med Hallands sjukhus, kommunerna och de distriktssjuksköterskor som arbetar nära patienten är en stor del i uppdraget.

Arbetsplatsbeskrivning

Som specialistläkare i Läkarmedverkan i hemsjukvård utgår du i Varberg från Prästgatan 2 och i Halmstad från Vårdcentralen Andersberg.

Vi är ett positivt gäng som trivs tillsammans och är stolta över det goda samarbetet mellan våra olika professioner. Vi är nyfikna och vågar prova nya idéer. Vi arbetar med fokus på att varje patientmöte är unikt och ska bli det bästa. Vi tar väl hand om varandra och vi tycker att det är roligt att lära känna nya kollegor som tillför vår verksamhet nya idéer, så att vi kan utveckla verksamheten till att bli ännu bättre.

I Närsjukvården Halland ingår de offentligt drivna Vårdcentralerna samt Folktandvården. Närsjukvården är ett modernt ”vårdföretag” med offentligt ägande där målet är att ge vård för varje krona. För att lyckas satsar Närsjukvården på kompetensutveckling, forskning, bra arbetsmiljö och på ständig utveckling av verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialist inom allmänmedicin eller har en specialistutbildning inom något annat område som är relevant för vår verksamhet, exempelvis internmedicin, geriatrik. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du som person är flexibel, arbetar strukturerat och skapar förutsättningar för ett bra flöde. Du är drivande och vill bidra till verksamhetens utveckling. Vi värdesätter teamarbete där samarbetet mellan olika professioner bidrar till en positiv stämning och ett professionellt bemötande av våra invånare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Språkkrav: C1 
Körkortskrav: B-körkort

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%. Sysselsättningsgrad kan diskuteras. Tillsvidareanställning i Närsjukvården Halland Läkarmedverkan.
Ort Halmstad eller Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1098
Kontakt
  • Anette Karlsson, Verksamhetschef, 073-2023922
Facklig företrädare
  • Ann-Helén von Braun, Hallands läkarförbund , 035-131000(vxl)
Publicerat 2023-09-14
Sista ansökningsdag 2023-10-12

Tillbaka till lediga jobb