Psykiatrin Halland

Vill du arbeta fokuserat med psykoterapi? Nu söker Öppenvården två länspsykologer med placering i norra respektive södra Halland!

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen- som heldygnsvård. Öppenvårdspsykiatrin har som uppdrag att utreda och behandla specialistpsykiatriska patienter. Målgruppen är personer över 18 år med svåra depressions- och ångesttillstånd, bipolärt tillstånd, personlighetsstörning, trauma, neuropsykiatriska tillstånd, psykotiska tillstånd, suicidalitet och komplex beroendeproblematik. På mottagningarna arbetar vi i tvärprofessionella team och ofta i samverkan med vårdgrannar. Hos oss arbetar flera professioner: läkare, sjuksköterskor, skötare, psykologer, dietister, kuratorer, sjukgymnast, arbetsterapeuter, medicinska sekreterare och rehabkoordinatorer.

Som ett led i vår strategiska, operativa agenda ”Rätt vård i rätt tid”, fokuserar vi nu på psykoterapi. Tidigare förbättringsarbeten har resulterat i köfrihet till psykologutredningar och till första besök. Vi förstärker nu våra psykolog/psykoterapeutresurser, i syfte att ta oss an väntelistan till psykoterapi. Patienter som har behov av psykoterapi, ska inte behöva vänta på att starta sin behandling. Vi söker två länspsykologer, med placering i södra Halland, som är intresserade av att arbeta fokuserat med psykoterapeutisk behandling.

Arbetsuppgifter

Som psykolog i Region Halland kommer du att vara del av en ambitiös psykologgrupp och du kommer samarbeta med våra tvärprofessionella team på mottagningen. I arbetsuppgifterna ingår framför allt att bedriva psykoterapi, men även nybesök, suicidprevention samt bedömnings- och utredningsarbete kan förekomma. I flera av våra patientkontakter kan det även förekomma olika typer av kontakter med vårdgrannar.

På mottagningarna arbetar vi med patienter både individuellt och i grupp. Vi erbjuder en bredd i behandlingsutbudet och bedriver psykoterapi på psykodynamisk-, kognitiv-, beteendeteoretisk- och interpersonell grund. Förbättringsarbete sker löpande och involverar all personal. Du har stor möjlighet att påverka psykiatrins utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med erfarenhet av och stort intresse för att bedriva psykoterapi/psykologiskt behandlingsarbete med patienter i specialistpsykiatrins målgrupp. Vi ser gärna att du har psykoterapeutisk vidareutbildning, även tidigare arbete inom psykiatri kommer betraktas som en tillgång.

Du kommer att trivas bra hos oss om du tycker om att samarbeta med andra kollegor, om du är bra på att strukturera ditt arbete och att driva dina egna processer framåt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift är ett krav.

Välkommen med din ansökan!

Vi läser ansökningar och kallar löpande till intervju, så tveka inte att skicka in din ansökan.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Laholm, Halmstad,Hylte
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1097
Kontakt
  • Caroline Larsson, avdelningschef VPM Laholm/Hylte, 0702105986
  • Kristian Vikström, avdelningschef VPM Halmstad , 0702243535
Facklig företrädare
  • Marika Pedersen, SACO, 035-131000(vxl)
Publicerat 2023-09-14
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb