IT och Digitalisering

Vi söker dig som vill vara med och bygga det nya moderna informationssäkerhetsarbetet i Region Halland. Du har driv och framåtanda och hittar lösningar som kommer hallänningen till nytta. Genom att arbeta tillsammans med verksamheten skapar du bästa möjliga förutsättningar för att accelerera digital transformation.

Arbetsuppgifter

Är du vår nya ledare som formar det nya och moderna informationssäkerhetsarbetet i Region Halland? Vi söker en engagerad och framåtsträvande Informationssäkerhetschef som hittar lösningar som gynnar hallänningen och samtidigt är en inspirerande ledare som kan guida vårt team till framgång. Tillsammans med våra specialister och strateger inom informationssäkerhet skapar du de optimala förutsättningarna för vår digitala transformation!

Vi arbetar i partnerskap med Regionens verksamheter och en av dina huvuduppgifter är att ansvara för specialiststödet inom informationssäkerhet och dataskydd till Region Hallands verksamheter så att det möter verksamheternas behov av stöd och underlättar informationsägarskap.

Vi söker dig som är en driven chef som vill vara med och forma det moderna informationssäkerhetsarbetet. En viktig uppgift blir att bygga broar och säkerställa samarbetsformer med avdelningens intressenter och integrera människor, processer och teknologi.

Som chef i Region Halland har du två uppdrag: att styra och leda med fokus på resultat samt att engagera och motivera dina medarbetare. Du är arbetsgivarens representant och du företräder Region Halland, vilket innebär att du har förståelse för organisationen som helhet. Du anställs i en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Om arbetsplatsen

Region Halland arbetar för att accelerera digital transformation utan att kompromissa med informationssäkerhet och personlig integritet. För att skapa bästa möjliga förutsättningar för detta har en informationssäkerhetsavdelning inrättats inom Region Hallands It- och digitaliseringsverksamhet.

Här blir Informationssäkerhetsavdelningen en del i verksamhetsområdet Informationsteknologi som även ansvarar för IT-säkerhetsarbetet, mjukvaruutveckling, beslutsstöd/AI och den digitala arbetsplatsen.

Som avdelningschef ansvarar du för ca 8-10 medarbetare och ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområdet tillsammans med verksamhetschef och fyra andra avdelningschefer. I uppdraget som informationssäkerhetschef rapporterar du även till regionledningen i informationssäkerhetsfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som trygg i ditt ledarskap och har en vana av att driva processer övergripande i en större organisation. Du har relevant universitets-/ högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdig och du har en generell förståelse för informationssäkerhetsfrågor och ett intresse av att engagera dig i dessa frågor.

För att lyckas i rollen har du väl utvecklad förmåga att bygga relationer och få med dig människor, såväl i den egna organisationen som i partnerskap med våra linjeorganisationer. Du är handlingskraftig och initiativrik och utövar ett utvecklande ledarskap som ger dina medarbetare tydliga förutsättningar och en stimulerande arbetsmiljö.

Vidare har du förmågan att sätta dig in i och förstå organisationens behov och utmaningar och kan sammanfoga olika perspektiv till en helhet som grund för ditt agerande och dina beslut. Du har en god förmåga att leda organisationsövergripande processer, från planering till genomförande och uppföljning. Du ansvarar för att informationssäkerhetsarbetet utvecklas kontinuerligt för att möta behoven.

För oss är det avgörande att du är en samarbetspartner till ledningsfunktioner och verksamheter och kan bära säkerhetsområdets frågor i olika forum. Du samverkar aktivt för att uppnå Region Hallands gemensamma mål. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval så du kan komma att kontaktas innan ansökningstiden gått ut.

Denna tjänst är säkerhetsklassad vilket innebär att du måste genomgå och bli godkänd i en säkerhetsprövning innan du kan bli erbjuden anställning.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1095
Kontakt
  • Anders Boustedt, Verksamhetschef, 0765-115209
Facklig företrädare
  • Jeannette Miller, Vision, 073-1432084
  • Emma Tengvall, Kommunal, 0104-761900
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb