Ambulans, diagnostik och hälsa

Om tjänsten

Som avdelningschef har du ansvar för att avdelningen drivs utifrån givna direktiv, mål och uppdrag. Du har ansvar för budget, personal och arbetsmiljö samt att verksamhetsutveckla avdelningen inom kvalité, produktion, tillgänglighet och kundnöjdhet. Som avdelningschef rapporterar du direkt till verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen för ambulanssjukvård, sjukresor och 1177. I uppdraget som avdelningschef ingår att du deltar och bidrar i nätverk och samarbete, såväl regionalt som nationellt, samt tar till vara detta arbete vid ledning och styrning av verksamheten.

Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett chefsförordnande i fyra år.

Om arbetsplatsen

1177 ingår i verksamhetsområdet ASH, ambulanssjukvård, sjukresor och 1177 som är en del av den länsövergripande förvaltningen Ambulans, diagnostik och hälsa. Utifrån Region Hallands vision ”Bästa livsplatsen” verkar verksamheten för en god hälsa hos befolkningen. Våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet.

Vår utgångspunkt är alltid patienten och den halländske invånaren. 1177 i Halland arbetar dygnet runt för att vara en av de första kontakterna med vården. 1177 vänder sig till alla och omfattar såväl offentlig som privat vård. Vår uppgift är att via telefon bedöma vårdbehov, ge råd och stöd för en bättre hälsa. Vi ger råd om vård och hänvisar till rätt vårdnivå i rätt tid. Till vår hjälp har vi ett nationellt databaserat rådgivningsstöd.

Våra kontor, där cirka 35 sjuksköterskor med bred kunskap och erfarenhet arbetar, finns i Kungsbacka och i Halmstad. Din huvudsakliga placering kan bli på någon av dessa orter, men tjänstgöring kommer emellertid att ske på båda.

Om dig

Vi söker dig som har en högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget. 

Har du någon form av tidigare chefs- eller ledarerfarenhet och besitter förmågan att som chef styra och leda med fokus på resultat samt att engagera, motivera och coacha dina medarbetare, ser vi det som meriterande och mycket tungt vägande egenskaper. Du har ett tydligt arbetsgivarperspektiv och står bakom de värderingar som finns i Region Halland.
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård. Har du med dig någon tidigare chef- eller ledarskapsutbildning, till exempel Morgondagens Ledare, så är även det meriterande.

1177 måste följa samhällsutvecklingen vad gäller nya sätt att kommunicera och står inför ett förändringsarbete. Därför söker vi en person som har kunskap om och har genomfört förändringsarbete tidigare samt har uthållighet och mod att genomföra förändringar.

Som person har du en god förmåga att skapa förtroendefulla relationer och har en hög integritet. Du är tydlig i din roll samtidigt som du är lyhörd för omgivningen. Du har självklart ett driv i att utveckla såväl verksamhet som medarbetare.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har planerat att hålla intervjuer den 13/10 och 17/10.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du trivs och utvecklas i ditt arbete.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1087
Kontakt
  • Kenth Ahlin, Verksamhetschef, 035-134233
Facklig företrädare
  • Magnus Lindroth, Vårdförbundet, Magnus.Lindroth@regionhalland.se
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb