Hallands Sjukhus

Vi söker dig som vill vara med och utveckla ortopedkliniken på Hallands sjukhus så att den blir ännu bättre för både patienter och medarbetare. Syftet med den här rollen är att möjliggöra ett mer närvarande ledarskap, säkerställa att våra läkare får det stöd de behöver för att trivas och utvecklas i sin yrkesroll samt att utveckla och driva verksamheten framåt. Är du den vi söker?

Verksamheten

Ortopedkliniken på Hallands Sjukhus har en bred ortopedisk verksamhet inkluderande akutverksamhet i Varberg och Halmstad. Ryggortopedi är centraliserat till Halmstad och avancerad övre extremitetskirurgi till Varberg, i övrigt är verksamhetsuppdraget lika i Halmstad och Varberg. I Kungsbacka bedrivs dagkirurgisk verksamhet med särskild inriktning på ”mjuka knän”. Kliniken har totalt drygt 200 medarbetare varav 55 är läkare i olika faser av yrkeskarriären.

Om uppdraget

Som biträdande verksamhetschef kommer du att vara placerad i Varberg och under ledning av verksamhetschefen ha en viktig roll i ledningsarbetet med verksamhetsutveckling och patientsäkerhet vid klinikens utbudspunkter i Varberg och Kungsbacka. Du ingår i klinikens ledningsgrupp, tillsammans med verksamhetschef och sex avdelningschefer samt biträdande verksamhetschef för Halmstad. I uppdraget ingår att ersätta verksamhetschefen vid dennes frånvaro. Du har det direkta personalansvaret för klinikens läkare i Varberg och Kungsbacka, ca 25 personer.

I chefsansvaret ingår:

  • Ansvar för bemanningsfrågor, i samarbete med övriga chefer inom ortopedkliniken
  • Arbetsmiljöansvar för läkarna
  • Ansvar för läkarnas utbildning och kompetensförsörjning
  • Medarbetarsamtal och lönesamtal
  • Rekrytering
  • Daglig operativ styrning

På kliniken finns en klinikassistent som är behjälplig med visst administrativt stöd kring läkarna.

Uppdraget som biträdande verksamhetschef är för närvarande på 50 % men omfattningen kan förändras över tid. Uppdraget kombineras med annan befattning inom kliniken. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med gedigen erfarenhet av hälso- och sjukvård, företrädesvis som läkare, med intresse för ledarskapsfrågor. Tidigare erfarenhet inom ledande befattning och god kännedom gällande ortopedisk verksamhet är meriterande. 

För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du är en person med god självinsikt som strävar efter att vara ett föredöme. Du visar personlig omtanke och kan inspirera och motivera dina medarbetare i förändringsprocesser och verksamhetsutveckling. Du ser till helheten och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer, såväl inom som utom enheten. Som person är du strukturerad, tydlig i din kommunikation, närvarande och kan styra verksamheten efter uppsatta mål. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1083
Kontakt
  • Niyaz Hareni, Verksamhetschef, 0733-445250
  • Per Johansson, HR-partner, 0733-131149
Facklig företrädare
  • För uppgift om facklig företrädare, kontakta, HR-partner0733-131149
Publicerat 2023-09-12
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb