Kultur o skola

Om arbetet

På Munkagårdsgymnasiets trädgårdsdrift jobbar vi med varierande arbetsuppgifter inom trädgårdssektorn. Vi arbetar med plantskoleskötsel, grönsaksodling på friland och i växthus, krukväxtodling i växthus, gräsklippning, grönyteskötsel, ogräsrensning, plantering, maskiner, vattning mm. Detta i dagligt samarbete med lärare och elever på gymnasiet och vuxenutbildningen. Vi är instruktörer och stöttar upp lärarna i deras praktiska lektioner när behov finns, handleder elever och har dem i praktiska moment. Vid behov går vi även in som vikarier för lärarna. I tjänsten ingår viss helgtjänstgöring i form av vattning vid behov.

Detta är ingen lärartjänst, men vi jobbar dagligen i nära samarbete med lärare och elever.

Om arbetsplatsen

Munkagårdsgymnasiet är ett litet gymnasium med enbart Naturbruksprogrammet i Tvååker. Vi har inriktningarna Djurvård, Lantbruk, Skog och Trädgård och Naturturism fr.o.m. hösten. Vi erbjuder även anpassad utbildning för elever med NPF-diagnoser.

Vi bedriver uppdragsutbildning när det gäller trädgårdsutbildning för vuxna. Den är en 40 veckor lång utbildning som går under namnet TD Vux.

Vi är ca 300 elever och 120 personal. Till skolan finns även ett internat för de elever som bor för långt bort för att dagpendla. Under veckodagarna är det ca 180 elever som bor på internatet.

Vill du läsa mer om vår skola?
Här hittar du vår hemsida Munkagårdsgymnasiet

Om dig

Du som söker har gymnasial trädgårdsutbildning eller motsvarande. Eftergymnasial utbildning inom trädgård är meriterande. Du har arbetserfarenhet inom trädgårdsbranschen och god växtkännedom samt viss vana av arbete med trädgårdsmaskiner. Meriterande är lastmaskinskort, truckkort, certifikat för röjsåg och motorsåg samt sprutcertifikat friland/växthus. Vi ser gärna att du har intresse och erfarenhet av grossist plantskola och växthusodling.

Att du gillar att arbeta med ungdomar och unga vuxna förutsätter vi. Har du erfarenhet av att arbeta med elever med NPF-diagnos är det meriterande.

Du är en initiativtagande och kommunikativ person med en hög social kompetens. Du trivs med att arbeta såväl i grupp som enskilt. Vi ser att du är en flexibel och lösningsorienterad lagarbetare. Då vi jobbar dagligen i nära samarbete med elever är det viktigt att du har ett pedagogiskt tänkande och delar med dig av dina kunskaper.

Du har mycket goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift samt grundläggande datorkunskaper. Körkort B är ett krav, truckkort är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du trivs och utvecklas i ditt arbete.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tvååker
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1079
Kontakt
  • Christer Holm, Driftledare, 0708-654403
Facklig företrädare
  • Mats Persson, Kommunal, 0346-57508
Publicerat 2023-09-14
Sista ansökningsdag 2023-10-03

Tillbaka till lediga jobb