Ambulans, diagnostik och hälsa

Om tjänsten

Som avdelningschef har man ansvar för att avdelningen drivs utifrån givna direktiv, mål och uppdrag. Uppdraget innebär ansvar för budget, personal och arbetsmiljö samt att verksamhetsutveckla sin avdelning inom kvalitet, produktion, tillgänglighet och kundnöjdhet. En stor del av arbetet innebär att driva det operativa arbetet på stationen med hjälp av stödfunktioner. Som avdelningschef rapporterar man direkt till verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen för ambulanssjukvård, sjukresor och 1177. I uppdraget ingår att vara Ambulanschef i beredskap.

Vi kommer att anpassa introduktionen utifrån dina behov och du kommer att få möjligheter till kompetensutveckling i ditt ledarskap och chefskap genom de ledarskapsprogram som Region Halland arrangerar. Du kommer att jobba i nära samarbete med HR-partner, controller, andra stödfunktioner och chefskollegor. Ambulanssjukvården i Halmstad består av två stationer där resurser till viss del delas vilket ställer höga krav på ett tätt samarbete cheferna emellan. Resurser delas även med övriga stationer i Halland vilket också kräver nära samarbete mellan alla avdelningschefer.

Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Om arbetsplatsen

Förvaltningen Ambulans, diagnostik och hälsa är länsövergripande och omfattar cirka 1200 medarbetare. Utifrån Region Hallands vision ”Bästa livsplatsen” verkar Ambulans, diagnostik och hälsa för en god hälsa hos befolkningen. Våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Vår utgångspunkt är alltid patienten och den halländske medborgaren.

Ambulanssjukvården i Halmstad består av två ambulansstationer. För den ena stationen, Halmstad Väster, söker vi nu en ny avdelningschef. Ambulansstationen består av cirka 40 medarbetare och är en av totalt fem ambulansstationer i Halland.

Uppdragen berör främst Halmstads kommun men även såväl övriga Halland som uppdrag utanför Hallands gränser.

Om dig

Vi söker dig som har en högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av chef- och ledarskap. Likaså gärna att du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård, företrädesvis inom minutoperativ verksamhet. Uppdraget förutsätter att du har B-körkort.

Din förmåga att engagera och motivera dina medarbetare liksom att styra och leda med fokus på resultat ser vi som mycket väsentligt. Det är också viktigt att du står bakom de värderingar och arbetssätt som finns i Region Halland.

Eftersom uppdraget innebär att vara chef för en minutoperativ verksamhet som dessutom är i ständig utveckling är det viktigt att du har ett tydligt driv i att utveckla såväl verksamhet som medarbetare. Vi ser medarbetarna som mycket värdefulla för vår verksamhetsutveckling, vilket innebär att vi ser det som viktigt att du som chef kan tillvarata och utveckla medarbetarnas kunskaper och kompetenser. Det är därför meriterande om du har utbildning eller erfarenhet av förändringsledning.

Som person har du en god förmåga att skapa förtroendefulla relationer och är tydlig i din roll samtidigt som du är lyhörd för omgivningen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Vi har planerat att hålla intervjuer den 13/10 och 17/10.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du trivs och utvecklas i ditt arbete.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1078
Kontakt
  • Kenth Ahlin, Verksamhetschef, 035-134233
Facklig företrädare
  • Magnus Lindroth, Vårdförbundet, Magnus.Lindroth@regionhalland.se
  • Anders Ivarsson, Kommunal, Anders.Ivarsson@regionhalland.se
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb