Hallands Sjukhus

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill ha ett självständigt och stimulerande arbete i en dynamisk miljö. Arbetet består av samtal såväl individuellt som i grupp med patienter och närstående i alla åldrar, även barn och ungdomar. Merparten av arbetet består av stödjande, kris-bearbetande och behandlande samtal.

Som kurator i den somatiska vården samarbetar du med övriga paramedicinska kompetenser och medicinska specialiteter över hela sjukhuset. Vi erbjuder ett intressant och varierande arbete i både sluten- och öppenvård, med stora möjligheter att påverka och utveckla det egna arbetet. Vi söker nu en engagerad kurator som kan komma att ingå i sjukhusets Palliativa konsultteam, även jobba mot neurologin samt övriga verksamheter på Varbergs sjukhus. Handledning ingår som en naturlig del i verksamheten.

Om arbetsplatsen

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Rehabiliteringskliniken, Hallands sjukhus, organiserar arbetsterapeuter, dietister, kuratorer, logopeder, psykologer, undersköterskor och sjukgymnaster inom specialistsjukvården på Hallands sjukhus. Det innebär ett nära samarbete med alla kliniker som bedriver patientverksamhet. I Varberg arbetar 8 kuratorer och 5 psykologer tillsammans på kurators- och psykologmottagningen, här har vi nära till varandra och ett gott samarbete i ett härligt gäng.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom och Legitimerad hälso-sjukvårds kurator med lämplig vidareutbildning motsvarande Steg 1. Att kunna arbeta både i multiprofessionella team, samt bedriva självständigt behandlingsarbete är en förutsättning och att du som person är trygg i din yrkesroll med några års erfarenhet från psykosocialt behandlingsarbete ser vi gärna.

Förutom engagerad är du även samarbetsorienterad samtidigt som du har god förmågan att arbeta självständigt, alltid med patientens bästa i centrum och ett tillmötesgående och behagligt sätt. 

Du är lyhörd, klok och kreativ med väl utvecklad förmåga att sätta dig in i andras perspektiv och är såklart professionell i alla lägen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och intervjuer, vilket innebär att du kan komma att kallas på intervju innan sista ansökningsdag. Vi ser fram emot din ansökan!

Övrigt

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

För dig som blir aktuell för anställning kommer arbetsgivaren att begära att du uppvisar utdrag ur belastningsregistret (som du själv begär ut från Polisen) inför beslut om eventuell anställning, utifrån Lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1077
Kontakt
  • Charlotta Antonsson, Avdelningschef, 073-3060059
Facklig företrädare
  • Ulrica Wallberg, SSR, 035-131390
Publicerat 2023-09-14
Sista ansökningsdag 2023-10-06

Tillbaka till lediga jobb