Hallands Sjukhus Halmstad

Välkommen att söka till en ny spännande tjänst på en arbetsplats med god stämning. Hos oss får du fantastiska kollegor med stort intresse för barn och ungdomars sjukvård. Vår vision är att ge bästa möjliga vård till barn, ungdomar och deras familjer i en miljö där lek, glädje delaktighet och trygghet präglar verksamheten.

Om arbetet

Som sjuksköterska på barn- och ungdomskliniken arbetar du i en öppen och positiv miljö. Du arbetar i ett nära samarbete med andra yrkeskategorier med barnen och deras familjer i fokus. Dina arbetsuppgifter är omväxlande och du möter en stor variation av diagnoser då vi vårdar barn från många olika kliniker. Vi har regelbunden kompetensutveckling bland annat i form av föreläsningar och digitala utbildningar. Vi sätter stort värde i att engagera barn och ungdomar i vården. Bland annat har vi ett Ungdomsråd och en patientenkät som en del i vårt utvecklingsarbete.

Om oss och vad vi erbjuder

Vi erbjuder kombinationstjänster som vi tillsammans bygger utifrån ditt intresse och verksamhetens behov. Barn- och ungdomskliniken i Halland är en länsövergripande klinik för barn- och ungdomar upp till 18 års ålder. Kliniken består av följande enheter:

På Halmstad sjukhus har vi en barnakutmottagning där vi triagerar alla barn och ungdomar 0-18 år. Personalen på barnakuten behandlar sedan de barnmedicinska patienterna.

Slutenvården bedrivs på avdelning 17, 62 och 63 i Halmstad. Avdelning 17 är en neonatalavdelning med 13 vårdplatser för sjuka nyfödda och för tidigt födda barn. Avdelning 62 är en avdelning med elva vårdplatser med inriktning på barnmedicin, kirurgi och ortopedi. Avdelning 63 är en infektionsavdelning med elva vårdplatser med inriktning mot infektionssjukdomar samt öron-näsa-hals. Avdelning 62 och 63 har ett nära samarbete och personalen arbetar på båda avdelningarna. På avdelningarna finns lekterapi och sjukhusskola.

Öppenvården bedrivs på Barn-och ungdomsmottagningar i Halmstad, Falkenberg, Varberg och Kungsbacka. Vi arbetar i tvärprofessionella team och träffar barn och ungdomar med bland annat allergier, obesitas, krampsjukdomar, hjärtsjukdomar, uro-/magbesvär samt tillväxtutredningar.

Om du är intresserad och vill få en inblick i vad arbetet innebär är du välkommen att kontakta oss, besöka enheterna eller att hospitera någon dag hos oss.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och är intresserad av att arbeta inom barnsjukvården. Specialistutbildning inom barn- och ungdomsvård är meriterande.

Du har en god kommunikativ förmåga och ser det som en självklarhet att bemöta patienter, deras familjer samt kollegor på bästa sätt. Du arbetar med barn och ungdomar i centrum och involverar hela familjen. Vi värderar också att du är trygg i din yrkesroll, besitter en empatisk förmåga och har lätt för att samarbeta mellan professionerna.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Våra erbjudanden

Förmåner
För oss är det viktigt att du trivs och utvecklas i ditt arbete.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Basår
Hallands sjukhus erbjuder dig som nyutexaminerad sjuksköterska med högst sex månaders erfarenhet ett basår under ditt första år på sjukhuset.

Under året får du bland annat:

  • Kompetensutveckling inom ditt yrkesområde.
  • Handledning där du i grupp reflekterar över din yrkesroll.
  • Erfarenhetsutbyte med andra i samma situation.
  • Möjligheten att göra studiebesök på andra enheter.

Du kommer att få ta del av utbildningstillfällen som är anpassade efter ditt uppdrag som sjuksköterska, Hallands sjukhus i stort och hur du som medarbetare kan utvecklas med oss. Utbildningarna bygger på de sex grunduppdragen för en sjuksköterska och berör ämnen som patientsäkerhet, teamarbete och balans i arbetslivet.

Här kan du läsa mer om basåret: Region Halland basår

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt överenskommelse
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1070
Kontakt
  • Karin Dahlin, Avdelningschef avd. 63, 035-174332
Facklig företrädare
  • Johanna Rosdahl, Vårdförbundet, 035-134189
Publicerat 2023-09-11
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb