Region Halland

Är du en person som gillar att ge service till patienter och kollegor, har ett stort intresse för digital utveckling och vill vara med att utveckla vårt administrativa team?

Då är det just dig vi söker!

Om tjänsten

Vi söker nu två medicinska sekreterare som kan förstärka vårt administrativa team! Ditt uppdrag är att se till helheten och utifrån patienters och kollegors behov arbeta för att få verksamheten att fungera så effektivt och smidigt som möjligt! Hos oss har du möjligheten att utvecklas och att arbeta flexibelt! Vi är en arbetsplats med mycket god trivsel!

Tjänsterna är tills vidare.  Du är placerad i Halmstad men tjänstgöring i Varberg kan förekomma. Vi arbetar dagtid, måndag – fredag.

Rollen som medicinsk sekreterare är just nu inne i betydande utvecklingsfas. Samtliga sekreterare inom Region Halland genomgår för närvarande en kompetensomställningutbildning. Hos oss på Specialisttandvården märks förändringen tydligt då vi i princip inte skriver några diktat alls efter att ha infört taligenkänning.

Patientadministration är en central uppgift som innefattar alla moment i flödet från remissregistrering till avslut av färdigbehandlad patient. Mycket av detta arbete sker i vår reception där du ingår i en planering med några pass per vecka. Här har du kontakt med patienter som besöker verksamheten och du bemannar också vår vårdgivartelefon för service till remittenter och andra vårdgivare.

Teamsekreterare är en annan uppgift där du har ett nära samarbete med ett eller flera kliniska team. Uppgifterna består av att stödja teamen i det administrativa arbetat på kort och lång sikt. I det dagliga arbetet bevakar du tidböcker och kallar patienter, hanterar dokumentation och medverkar vid ämnesmöten.

Efter verksamhetens behov och utifrån ditt intresse finns också individuella ansvarsuppgifter inom områden som exempelvis ekonomi, handledning, bokningar, beställningar mm.

Du förväntas kunna lösa enklare IT-problem och hantera vanligt förekommande IT-utrustning. Du förväntas också kunna hantera digitala stöd som t ex appar i Microsoft 365 och patientkommunikation via 1177.

Vi ser det som självklart att du aktivt medverkar i verksamhetens digitala omställning och förändringsarbete.

Om arbetsplatsen

Specialisttandvården har ett länsövergripande ansvar med verksamhet vid sjukhusen i Halmstad och Varberg. Vi bedriver behandling av patienter remitterade till oss från övriga verksamheter inom sjukhuset samt från privata och offentliga vårdgivare. På specialisttandvården bedrivs specialistutbildning och efterutbildning av tandläkare samt utbildning för tandhygienister, tandsköterskor och medicinska sekreterare. Forskning och utveckling ses som en viktig del av verksamheten. På kliniken i Halmstad finns 16 behandlingsrum, fyra operationssalar samt en röntgenenhet. Patientadministrationen sker i systemen VAS och Carita.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har medicinsk sekreterarutbildning. Du är intresserad av digital utveckling och nyfiken på att prova nya arbetssätt samt vill medverka till att omsätta digitala möjligheter till användbara funktioner i verksamheten. Som person har du lätt för att anpassa dig till olika situationer och ser möjligheter.

Du klarar av att arbeta självständigt men du har också bra samarbetsförmåga och relaterar till kollegor och patienter på ett lyhört och smidigt sätt. Vi ser vikten av att du är serviceinriktad och anstränger dig för att leverera lösningar. Goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift krävs. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!
Vi har planerat in tid för intervjuer i V. 41.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du trivs och utvecklas i ditt arbete.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1066
Kontakt
  • Helene Amnebjer, Avdelningschef, 035-134009
Facklig företrädare
  • Kristina Andersson, Vision, 0340–480496
Publicerat 2023-09-08
Sista ansökningsdag 2023-09-25

Tillbaka till lediga jobb