Barn- och Ungdomskliniken, Hallands Sjukhus Halmstad

Barn- och ungdomsklinikens vision är att ge bästa möjliga sjukvård för barn, ungdomar och deras familjer i en miljö där lek, glädje, delaktighet och trygghet präglar verksamheten. Barn- och ungdomskliniken i Halland erbjuder slutenvård för barn och ungdomar på Hallands sjukhus Halmstad och bedriver öppenvård på mottagningarna i Kungsbacka, Varberg, Halmstad och Falkenberg.

Om arbetsplatsen

På neonatalavdelningen vårdas för tidigt födda och sjuka nyfödda barn med varierande vårdbehov, från lättvård till intensivvård. Avdelningen har 17 vårdplatser, 4 på intensivvårdsrum och 13 på familjerum. Vår vårdfilosofi grundar sig i individuellt anpassad familjecentrerad vård. Det innebär att barn och föräldrar bor på enkelrum tillsammans under delar av eller hela vårdtiden. Avdelningen har ca 65 anställda, sjuksköterskor och undersköterskor. På avdelningen arbetar också läkare, psykolog, kurator och dietist. Vi söker nu en biträdande avdelningschef som tillsammans med vår avdelningschef ska fortsätta driva utvecklingen på avdelningen.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och leda teamet på neonatalavdelningen? Som biträdande avdelningschef blir du förordnad i en period om fyra år, med grundanställning i din profession. Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag som biträdande avdelningschef där du är direkt underställd avdelningschefen och ersätter i dennes frånvaro. Avdelningschefen har huvudansvaret för personal, ekonomi och arbetsmiljö och tillsammans fördelar ni det ansvaret på ett sätt som är mest effektivt för verksamheten. Uppdraget innebär att engagera och motivera medarbetare samt vara en del av den operativa driften och arbetsgivarens representant. I samarbete med avdelningschefen driver du verksamhetsutvecklingen på enheten.

Kvalifikationer

Du som söker har en för tjänsten relevant utbildning samt erfarenhet av att ha arbetat inom sjukvård. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av ledarskap. Du har helhetssyn, intresse av att leda andra samt förmåga att entusiasmera i förändringsprocesser och verksamhetsutveckling. Tjänsten kräver att du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer såväl inom som utom enheten. Som person är du strukturerad, tydlig i din kommunikation, närvarande och kan styra verksamheten efter uppsatta mål tillsammans med avdelningschefen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering planerar vi att genomföra intervjuer den 17/10 och 19/10.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1056
Kontakt
  • Angelika Berck, Avdelningschef, 035-136599
Facklig företrädare
  • För uppgift till facklig företrädare, kontakta HR, 035-131168,SofiaEHeinsjö
  • Paulina Strömberg-Wester, Kommunal, 035-131017
Publicerat 2023-09-08
Sista ansökningsdag 2023-09-29

Tillbaka till lediga jobb