Psykiatrin Halland

Är du utbildad specialistläkare med intresse för demenssjukdomar? Nu söker vi en kollega till vårt läkarteam på Minnesmottagningen.

Arbetsuppgifter

Som specialistläkare hos oss arbetar du med utredning, diagnostik och behandling av demenssjukdomar. Arbetet hos oss på Minnesmottagningen bedrivs tvärprofessionellt, i team. Som läkare i teamet har du ett ansvar för hur teamets samlade arbete prioriteras och planeras. En del av dina arbetsuppgifter är att handleda utbildningsläkare. I arbetet ingår utredning och behandling av demenssjukdomar på specialistnivå. Du förväntas även arbeta löpande med förbättringsarbete på Minnesmottagningen.

Om oss

Minnesmottagningen i Varberg är en länsövergripande mottagning i Halland som på specialistnivå utreder misstänkt demenssjukdom oavsett patientens ålder. Vi arbetar med uppföljning av personer med bekräftad demenssjukdom och utgår från ett personcentrerat arbetssätt. Vi samarbetar med övriga psykiatrin, närsjukvård, företagshälsovård samt kommunens olika enheter. Arbetet sker utifrån nationella riktlinjer omsatta i den regionövergripande vårdmodellen Annas led.

I verksamheten arbetar ca 17 kollegor: läkare, psykologer, kurator, arbetsterapeuter, sjuksköterskor och medicinska sekreterare. Här arbetar du tillsammans med 3 andra läkare i team. Du kommer att anställas i läkargruppen där du är en av 30 läkare inom Öppenvårdspsykiatrin.

Minnesmottagningen präglas av en god och trygg arbetsgemenskap med flera mycket erfarna medarbetare. Vi har även ett väl upparbetat samarbete med berörda vårdgrannar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom till exempel psykiatri, geriatrik, neurologi eller annan relevant specialistkompetens. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med utredning av demenssjukdomar. Certifiering av Svensk förening för kognitiv medicin är meriterande.

Både teamarbetet kring patienterna och det löpande utvecklingsarbetet på mottagningen bygger på engagemang och god samarbetsförmåga. Du behöver vara tydlig och lyhörd i din kommunikation med patienter och anhöriga. Du behöver ha god kompetens i svenska språket, både muntligt och skriftligt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Klicka här för att läsa mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%, tjänstgöringsgrad kan diskuteras.
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1054
Kontakt
  • Johannes Engh, Läkarchef, 0340-481000(vxl)
  • Agnes Jonsson-Blomberg, Överläkare, 0340-481000(vxl)
  • Jeannette Sehlberg, Verksamhetschef, 070-1916841
Facklig företrädare
  • Andrei Hordouan, Hallands Läkarförening, 0340-481000(vxl)
Publicerat 2023-09-08
Sista ansökningsdag 2023-09-24

Tillbaka till lediga jobb