Region Halland

Bygger ditt ledarskap på ett personligt engagemang och tilltro till medarbetaren? Är du en naturlig ledare som på ett strukturerat sätt och med verksamhetens bästa i fokus överblickar, utvecklar och genomför? Nu söker vi dig som tillsammans med oss vill vara med och fortsätta utveckla ögon- och hudsjukvården i uppdraget som verksamhetschef. Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Ögonkliniken och Hudkliniken ingår i Område 2 på Hallands Sjukhus. Ögonkliniken är en regionövergripande klinik med tre utbudspunkter; en i Halmstad, en i Varberg och en i Kungsbacka. I Halmstad finns mottagning, operation och jourverksamheten för regionen, kväll/helg. Kliniken har två vårdplatser på ÖNH-avdelningen i Halmstad. I Varberg finns mottagning och injektionsverksamhet, och i Kungsbacka finns mottagning och operationsverksamhet. Hudkliniken har två utbudspunkter, en mottagning i Halmstad och en i Varberg.

På Ögonkliniken Hallands sjukhus pågår ett aktivt förändringsarbete med stort engagemang och drivkraft i samtliga yrkesgrupper. Att rusta ögonsjukvården för att kunna tillgodose behovet av framtidens sjukvård står högt på agendan. Arbetet är teambaserat och i de olika teamen utvecklas och förbättras teamens processer kontinuerligt. Klinikens medarbetare är betydelsefulla för att skapa en kreativ och lärande miljö som resulterar i patientsäkra och effektiva arbetssätt. Inom Ögonkliniken arbetar cirka 80 medarbetare.

Hudkliniken arbetar aktivt med effektiviseringar i form av digitalisering och förändrade arbetssätt, som ett led i att möta det ökade behovet av hudsjukvård i regionen. Inom hudkliniken arbetar cirka 30 medarbetare.

Du tar ansvar för och utvecklar verksamheten

Vi söker dig som vill leda och bidra till utvecklingen av två kliniker med drivna medarbetare. Brinner du för att forma och förbättra vården utifrån patientens perspektiv, kan detta vara tjänsten för dig.

Som chef i Region Halland har du två tydliga uppdrag: att styra och leda med fokus på resultat samt att engagera och motivera dina medarbetare. Du företräder regionen som arbetsgivare och i ditt uppdrag ingår budgetansvar, personalansvar och arbetsmiljöansvar. Du svarar mot områdeschefen och ingår också i ledningsgruppen för ett av sjukhusets tre områden – Område 2, som även består av Kvinnokliniken, Barn-och ungdomskliniken, Specialisttandvården, Rehabiliteringskliniken och Öron- näs-och halskliniken. Som verksamhetschef ingår du även i sjukhusets utökade ledningsgrupp.

Verksamhetsutveckling sker fortlöpande i samarbete med medarbetare, patienter och närstående. I ditt uppdrag leder och utvecklar du klinikens ledningsgrupp i de utmaningar och möjligheter vi står inför. Du har personalansvar för ögonklinikens fem avdelningschefer, klinikassistent, 18 läkare och två digitala samordnare, liksom hudklinikens avdelningschef. Uppdraget innebär också att tillsammans med andra verksamhetschefer utveckla arbetssätt för Hallands sjukhus och bidra till ökat samarbete för hela vårdkedjan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som står för ett tydligt och engagerande ledarskap med tidigare chefs- och ledningserfarenhet från större, komplex hälso- och sjukvårdsverksamhet, gärna i en politiskt styrd organisation.

Du har relevant högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Som chef och ledare är du trygg i att leda i förändring och kommunicerar verksamhetens uppdrag på ett tydligt sätt som skapar förtroende, delaktighet och engagemang. I rollen som verksamhetschef är det viktigt att du har förmågan att få människor att växa, känna arbetsglädje, stolthet och bidra till verksamhetens utveckling. Du lyssnar aktivt på andra och ger konstruktiv och utvecklande feedback. Din personlighet präglas av att du är ansvarstagande, strukturerad och drivande.

Vidare har du

  • förmåga att skapa förtroendefulla relationer och tillämpa ett utvecklande ledarskap
  • ett helhetsperspektiv som främjar ett klimat där patienten är i fokus
  • förmåga att leda och styra utifrån ett ekonomiskt helhetsperspektiv samt ha förståelse för hur beslut påverkar ekonomiskt utfall för verksamheten
  • god analysförmåga

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år. Tjänstens placering är i Halmstad eller Varberg.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Ort Halmstad eller Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1051
Kontakt
  • Jennie Lönnbro Widgren, Områdeschef, 070-2351360
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via HR, 035-131175
Publicerat 2023-09-11
Sista ansökningsdag 2023-10-06

Tillbaka till lediga jobb