Regionkontoret, HR Avdelning

HR-avdelningen på Regionkontoret arbetar regionövergripande med strategiska och långsiktiga HR-frågor på uppdrag av regionstyrelsen, regiondirektör och HR-direktör. Vi är 25 personer på avdelningen som arbetar med arbetsrätt, förhandlingar, lönebildning, arbetsmiljö, rehabilitering, kompetensförsörjning, chefsutveckling, uppföljning, jämställdhet och mångfald. I våra uppdrag ingår att i stor utsträckning samverka både med interna och externa aktörer inom olika verksamhetsområden. 

Din roll hos oss

Vi är ett gott gäng som arbetar tätt tillsammans och har grymt roligt på jobbet. Tillsammans stöttar vi chefer och HR på Region Hallands förvaltningar i både strategiska och operativa arbetsgivarfrågor. Vi erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete med stort eget ansvar. Det innebär att du tillsammans med oss främst kommer att arbeta med:

  • Arbetsrättsliga frågor och förhandlingar
  • Tolkning av lagar och avtal
  • Löneöversyn och lönebildning
  • Samverkan med fackliga organisationer
  • Hålla i utbildningar inom arbetsrättsområdet
  • Övriga frågor inom HR-området 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av arbete inom det arbetsrättsliga området. Du har god vana av att förhandla och kunna driva dina förhandlingar självständigt. Vidare har du god kunskap om arbetsrättsliga lagar och avtal och har förmåga att tillämpa och tolka dessa. Du har högskoleexamen inom personalvetarområdet eller inom annat för tjänsten relevant område.

Vi ser att du är en god kommunikatör som kan föra en förtroendefull dialog och samverka med olika parter, såväl fackliga företrädare som chefer på olika nivåer i organisationen. Du är lyhörd och förstår verksamhetens behov samt en god problemlösare. Du har ett professionellt bemötande och mod och förmåga att vara tydlig i rekommendation till chefer gällande åtgärder. Det är dessutom viktigt med god pedagogisk förmåga då det även ingår i uppdraget att utbilda inom arbetsrättsområdet.

Vi arbetar tätt tillsammans i vårt team och därför är det en förutsättning att du har en mycket god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer att genomföras den 17:e och 24:e oktober.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1046
Kontakt
  • Joachim Björnklev, Förhandlingschef, 0706764991
Facklig företrädare
  • Fredrik Solvang, Saco, 0766-964599
  • Monica Johansson, Vision, 070-4733966
Publicerat 2023-09-08
Sista ansökningsdag 2023-09-29

Tillbaka till lediga jobb