Region Halland

Är du legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av akutsjukvård? Eller är du nyutexaminerad sjuksköterska? Vi söker dig som vill ha ett spännande arbete där du får engagerade kollegor och möter nya utmaningar. Hos oss får du möjlighet att utvecklas!

Vilka är vi?

På akutmottagningen arbetar vi i ett stort team på 120 engagerade medarbetare inom olika professioner. Vi arbetar med det viktigaste vi vet - bidra till att våra patienter får de allra bästa förutsättningarna och en omvårdnad som alltid utgår ifrån patients behov.

Jag som chef är mycket för teamet, att vi alla hjälps åt och att man ska ha kul och skratta tillsammans. Min roll som chef är att ge mina medarbetare rätt förutsättningar för att kunna göra ett bra arbete och tillsammans nå de mål som vi har uppsatta. 

Akutmottagningen i Varberg är öppen dygnet runt alla dagar om året. Vi har cirka 44 000 besökare varje år, vilket ställer höga krav på våra processer och vi arbetar kontinuerligt med att utveckla dessa. Här finns bred kompetens och vilja att lära och dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper.

Om tjänsten

Som sjuksköterska hos oss är ditt arbete varierande och det sker snabba tempoväxlingar där ingen dag är den andra lik. Här tar du hand om patienter i alla åldrar, med olika sjukdomstillstånd och olycksfall. Du bedömer patientens behov av vård, gör prioriteringar och behandlar.

För oss är det viktigt med teamarbete samt att hjälpa och stötta varandra. Vi har lätt till skratt och det är bra stämning när vi arbetar ihop. Vi har ett arbetsklimat där alla kan ställa frågor, oavsett om man är ny i sin roll som sjuksköterska eller har arbetat under en längre tid.

Här får du möjlighet till utveckling och tillfälle att växa inom dina kunskaper i barn, medicin, kirurgi, ortopedi och urologi. Du kommer samtidigt att få ta del av internutbildning och uppdatering inom vårt verksamhetsområde. Som ny sjuksköterska hos oss erbjuds du introduktion som bland annat består av genomgång av journalsystem, arbetssätt och medicinskteknisk apparatur. Alla nyanställda erbjuds en mentor för att få en bra start på arbetsplatsen.

Här arbetar vi enligt en arbetstidsmodell som är framtagen tillsammans med Vårdförbundet. Modellen innebär att sjuksköterskor på akutmottagningarna under nio månader om året arbetar 32 timmar per vecka. De tre sommarmånaderna är arbetstiden 40 timmar per vecka för dag- och kvällsarbete och 36 timmar per vecka för dem som arbetar enligt rotationsschema. Den minskade veckoarbetstiden ger dig som sjuksköterska mer ledig tid för återhämtning och reflektion, vilket ger förutsättningar för en hållbar arbetsmiljö.

På Akutkliniken har du möjlighet att lägga önskeschema i Timecare. Du har med andra ord stor möjlighet att påverka din egen arbetstid. Vi tillämpar dessutom flextid.

Vad är det bästa med att arbeta på akuten?

Såhär svarar våra medarbetare:

 • Att man jobbar i team i nära samarbete med läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare.
 • Tempoväxlingarna
 • Kunskapsöverföring mellan professionerna
 • Härliga kollegor
 • Utvecklande och lärande

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av akutsjukvård, barnsjukvård eller avdelningsarbete.

För att trivas hos oss behöver du ha ett stort engagemang och intresse för ditt yrke. Du ska vara prestigelös i ditt förhållningssätt och ha en positiv inställning till utveckling och vilja att utveckla din kunskap och kompetens. Som person är du flexibel och har lätt för att samarbeta med andra. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden, vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Våra erbjudanden

Förmåner
För oss är det viktigt att du trivs och utvecklas i ditt arbete.
Läs gärna mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Basår
Hallands sjukhus erbjuder dig som nyutexaminerad sjuksköterska med högst sex månaders erfarenhet ett basår under ditt första år på sjukhuset.

Under året får du bland annat:

 • Kompetensutveckling inom ditt yrkesområde
 • Handledning där du i grupp reflekterar över din yrkesroll
 • Erfarenhetsutbyte med andra nyexaminerade sjuksköterskor 
 • Möjligheten att göra studiebesök på andra enheter

Du kommer att få ta del av utbildningstillfällen som är anpassade efter ditt uppdrag som sjuksköterska, Hallands sjukhus i stort och hur du som medarbetare kan utvecklas med oss. Utbildningarna bygger på de sex grunduppdragen för en sjuksköterska och berör ämnen som patientsäkerhet, teamarbete och balans i arbetslivet.

Här kan du läsa mer om Region Hallands basår

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 80-100%. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras.
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1031
Kontakt
 • Anneli White, Avdelningschef, 0340-481332
 • Linda Arvidsson, Bitr. avdelningschef, 0340-580260
Facklig företrädare
 • Frida Adolfsson, Vårdförbundet, 0340-481308
 • Andreas Källbom, Vårdförbundet, 0340-481000(vxl)
Publicerat 2023-09-06
Sista ansökningsdag 2023-09-24

Tillbaka till lediga jobb