Region Halland

Vi står inför en förändrad värld där IT-frågorna får större fokus. Vi söker en driven strateg med bred kunskap inom IT och digitalisering. Är du vår nya kollega?

Om tjänsten

I rollen som digital strateg hos oss på Regionservice leder, samordnar och utvecklar du förvaltningens arbete kring digitalisering och IT samt att du är förvaltningens företrädare i regionens ledningsforum för digitalisering. Genom att vara adjungerad i förvaltningens ledningsgrupp ser du till att säkerställa koppling mellan verksamhetens mål och strategier och IT och digitalisering.

Den digitala strategen ansvarar för att med digital utveckling göra oss som organisation så framgångsrik som möjligt utifrån regionens fokusområde att accelerera den digitala transformationen. Du stöttar även verksamheterna i genomförandet av digitaliseringsinitiativ genom att coacha och utmana förvaltningens verksamheter inom IT och digitalisering. Det gör du i olika arbetsformer, du driver uppdrag och projekt och håller i förvaltningens nystartade Digitaliseringsnätverk.

Arbetet består bland annat av att bidra till en ledning och styrning av inriktning, prioritera utvecklingsinitiativ och fokusområden som vi vill bedriva utveckling inom på förvaltningsnivå men även regiongemensam nivå. Du är den som för vår strategiska dialog om digital utveckling. Du bidrar med erfarenhet av digital verksamhetsutveckling och att införa IT-lösningar samt bistår verksamheterna i genomförandet av digitala utvecklingsinsatser.

I rollen ingår det att säkerställa överenskommelser om hur vi driver digital utveckling som en sammanhållen förändringsprocess för att nå önskat resultat. Du ser även till att grunduppdraget för den regiongemensamma funktionen för IT och digitalisering är på den nivå som behövs.

Om oss

Regionservice är Region Hallands serviceorganisation med uppdrag att leverera ett brett utbud av tjänster. Förvaltningen har verksamhet över hela länet och levererar stöd och service till Region Hallands kärnverksamheter. Cirka 600 medarbetare utför tjänster inom verksamhetsområdena; Teknik och fastighet, Måltidsservice, Städ och vårdnära service, Logistikservice samt Gemensam administrativ service. Vi tror på att vår förmåga att utveckla våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet.

Du är en del av förvaltningens ekonomiavdelning med hemvist på Skånegatan där även förvaltningens ledning och stab sitter.

Om dig

Vi söker dig med adekvat universitets- eller högskoleexamen. Vi ser att du har erfarenhet och har bred kunskap av IT-frågor. Det är meriterande om du har en påbyggnadsutbildning i projektledning. Du behöver ha tidigare arbetslivserfarenhet av projektledning med påvisade resultat och verksamhetsutveckling med hjälp av digitala verktyg.

Som person är du trygg i din yrkesroll och drivs av utvecklingsfrågor. Genom uthållighet kan du självständigt slutföra dina projekt. Du förstår och är intresserad av processer och verksamhetsutveckling i en större organisation. Vi tror att du är utforskande och nyfiken på nya sammanhang och kan konsten att vara motiverad i ditt arbete. Du är inspirerande och kan samordna och driva arbetet framåt på ett bra kommunikativt sätt. Sist men inte minst har du en förmåga att kommunicera och skapa relationer på alla nivåer inom en organisation.

För tjänsten krävs körkort B då våra verksamheter finns placerade i hela Halland.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/994
Kontakt
  • Pär Petersson, Ekonomichef, 0720-848990
Facklig företrädare
  • Jeannette Miller, Vision, 073-1432084
  • Dragica Grahovac, Saco, 073-3021543
Publicerat 2023-09-11
Sista ansökningsdag 2023-09-25

Tillbaka till lediga jobb