Kultur o skola

Nu söker vi på Munkagårdsgymnasiet en kurator till vårt elevhälsoteam för läsåret 23/24!

Arbetsuppgifter

I rollen som skolkurator arbetar du på alla nivåer, individ, grupp och organisation, vilket innebär självständigt kurativt arbete för att stödja elever, såväl individuellt som i grupp. Här arbetar du förebyggande och hälsofrämjande och utgör ett stöd i skolans pedagogiska arbete med fokus på att skapa en trygg skolmiljö som främjar hälsa och lärande och stärker elevernas möjligheter att uppnå målen. Utifrån varje elevs individuella behov möter du eleven i samtal kring de utmaningar de står inför. Arbetet innebär också att vid behov samarbeta och samverka med samhällets övriga resurser och myndigheter såsom socialtjänsten m.fl.

Om arbetsplatsen

Munkagårdsgymnasiet är ett litet gymnasium med enbart Naturbruksprogrammet i Tvååker. Vi har inriktningarna Djurvård, Lantbruk, Skog och Trädgård och förhoppningsvis även Naturturism från hösten. Skolan erbjuder även vuxenutbildning och utbildningar anpassade för elever med en diagnos inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som vi kallar för Spåret. Våra elever som läser via Spåret undervisas i mindre grupper och stöttas på lektionerna av våra ungdomscoacher.

Vi är ca 300 elever och 120 personal. Till skolan finns det även ett internat för de elever som bor för långt bort för att dagpendla. Under veckodagarna är det ca 180 elever som bor på internatet. 

Som skolkurator tillhör du skolans centrala elevhälsa som verkar skolövergripande, i elevhälsans team ingår skolsköterska och kurator. 

Vill du läsa mer om vår skola?
Då hittar du vår hemsida här: Munkagårdsgymnasiet

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom. Har du tidigare erfarenhet av arbete som skolkurator i ett elevhälsoteam ser vi det som meriterande. Även erfarenhet av att arbete med ungdomar som har NPF-diagnoser är en fördel.

Som person ska du ha ett brinnande intresse för att arbeta med ungdomar, ha ett lågaffektivt bemötande och sätta eleven i centrum. För att trivas hos oss är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga, är flexibel och uppfinningsrik för att kunna nå våra ungdomar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2024-07-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tvååker
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/650
Kontakt
  • Maria Johnsson-Thorén, Rektor, 0340-480965
Facklig företrädare
  • Kristoffer Petersson, SACO, 0340-480928
Publicerat 2023-05-09
Sista ansökningsdag 2023-05-30

Tillbaka till lediga jobb